Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/elektronika/83542/britu-kompanija-aura-power-developments-statys-375-mw-saules-parka-ignalinos-rajone/spausdinti/

Britų kompanija „Aura Power Developments“ statys 375 MW saulės parką Ignalinos rajone

Publikuota: 2022-07-12 12:42
Tematika: Elektronika, automatika
Vykdytojai: Profesionalai
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt / Pranešimas spaudai

12 000 MW pramoninių saulės parkų ir energijos saugojimo akumuliatorių projektų plėtros portfelį pasaulyje turinti Didžiosios Britanijos atsinaujinančios energetikos kompanija „Aura Power Developments“ užsitikrino Lietuvos tinklo operatoriaus leidimą vystyti 375 MW instaliuotos galios saulės parką Ignalinos rajono Dūkšto seniūnijoje.


12 000 MW pramoninių saulės parkų ir energijos saugojimo akumuliatorių projektų plėtros portfelį pasaulyje turinti Didžiosios Britanijos atsinaujinančios energetikos kompanija „Aura Power Developments“ užsitikrino Lietuvos tinklo operatoriaus leidimą vystyti 375 MW instaliuotos galios saulės parką Ignalinos rajono Dūkšto seniūnijoje. Į 600 ha teritorijoje įgyvendinamą projektą ketinama investuoti apie 300 mln. EUR, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Saulės jėgainės / Bendrovės nuotr.
Saulės jėgainės / Bendrovės nuotr.

Vienu didžiausių Europoje saulės parkų tapsiantį objektą planuojama užbaigti iki 2025 m. pabaigos. „Aura Power“ jau yra pasirašiusi ketinimų protokolą su „Litgrid“ ir sumokėjusi 5,625 mln. EUR užstatą ir jau vykdo paruošiamuosius techninius, inžinerinius, planavimo, aplinkosaugos ir kitus darbus. Parkas bus įjungtas į 330 kV perdavimo liniją, o jo generuojamos elektros pakaktų maždaug 190 tūkst. Lietuvos namų ūkių.

„Aura Power“ partnerės Lietuvoje „Rene Group“ vadovas Aistis Radavičius teigia, kad šis projektas bus išskirtinis ne vien dėl dydžio, bet ir dėl aplinkosaugos ir socialinių priemonių.

„Didžiąją dalį žemės nuomos sutarčių pasirašėme su stambiais vietos avių augintojais: sutarėme, kad jie galės toliau ganyti avis saulės parko teritorijoje, moduliai vasarą joms suteiks pavėsio, o aptverta teritorija – apsaugą nuo vilkų. Taip pat, jau esame sutarę su seniūnija dėl paramos principų bendruomenių aplinkosaugos ir socialiniams projektams, o „Aura Power“ pasaulyje garsėja savo kokybiškais ryšiais su vietos bendruomenėmis“, – komentuoja A.Radavičius, kartu einantis „Aura Power“ projektų vystymo vadovo pareigas.

Vystydama projektą, „Aura Power“ sieks įtraukti kuo daugiau Lietuvos verslo – projektavimo, inžinerijos, rangos, aplinkosaugos ir kitų paslaugų bei produktų tiekėjų. Kartu saulės parkas svariai prisidės prie Lietuvos strateginių energetikos tikslų ir leis išvengti 175 000 tonų CO2 išmetimų į atmosferą per metus.

„Aura Power“ siekia tapti vienu didžiausių investuotojų į saulės energetiką Lietuvoje su 1000 MW bendros instaliuotos galios vystomų projektų portfeliu. Atsiradus teisinei galimybei, patyrusią bendrovę Lietuvoje domintų ir elektros energijos saugojimo – akumuliatorių projektai.

„Aura Power Developments“ yra 2013 m. Didžiojoje Britanijoje įkurta didelio masto saulės fotovoltinių (PV) ir elektros energijos kaupimo įrenginių projektų vystymo kompanija. Jos portfelyje – projektai D.Britanijoje, Airijoje, Italijoje, Portugalijoje, Ispanijoje, Kanadoje, JAV ir Lietuvoje.

Bendrovė siekia prisidėti prie pasaulio be CO2 emisijų atsinaujinančios energetikos srityje, kartu saugant ir vystant natūralias buveines, skatinant bioįvairovę, bendradarbiaujant su vietos gyventojų bendruomenėmis bei prisidedant prie taršos ir įtakos klimatui mažinimo iniciatyvų. Technologijų srityje „Aura Power“ bendradarbiauja su pirmaujančia Vokietijos inžinerijos įmone „ib Vogt GmbH“, visame pasaulyje įgyvendinusia daugiau kaip 2 200 MW bendros galios saulės parkų projektų.


15min.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!