Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/projektai/elektronika/67518/sba-investuoja-i-zaliosios-elektros-energijos-gamyba-idarbins-saule/spausdinti/

SBA investuoja į žaliosios elektros energijos gamybą: įdarbins saulę

Publikuota: 2019-03-28 19:29
Tematika: Elektronika, automatika
Vykdytojai: Profesionalai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vien tik žaliąją elektros energiją savo veikloje naudojanti SBA grupė pati pradės ją gaminti. „SBA baldų kompanijos“ valdomi „Klaipėdos baldai“ ant savo pastatų stogų įrengs 1 MW galingumo saulės jėgainę.


Vien tik žaliąją elektros energiją savo veikloje naudojanti SBA grupė pati pradės ją gaminti. „SBA baldų kompanijos“ valdomi „Klaipėdos baldai“ ant savo pastatų stogų įrengs 1 MW galingumo saulės jėgainę.

„Investicijos į inovatyvias ir aplinkai draugiškas technologijas yra mūsų strateginė kryptis. Pirmąjį žingsnį į savos žaliosios elektros gamybą skatina ir bendras ilgalaikis elektros brangimas. Įvertinę projekto „Klaipėdos balduose“ veiklos rezultatus spręsime, ar saulės jėgaines įrengsime ant kitų kompanijos valdomų fabrikų“, – sako „SBA baldų kompanijos“ direktorius Audrius Bendaravičius.

SBA investuoja į žaliosios elektros energijos gamybą: įdarbins saulę

Apie 3,5 tūkst. fotomodulių ant „Klaipėdos baldų“ pastatų stogų bus pradėti montuoti jau balandį. Bendras plotas, kuriame bus įrengti saulės kolektoriai, sieks 5,8 tūkst. kv.m. ir prilygs dviejų Kauno „Žalgirio“ arenų plotui.

Sava saulės jėgainė „Klaipėdos balduose“ padės išlyginti galimus elektros tiekimo svyravimus.

„Mūsų įmonėje gamybos procesas nenutrūksta kiaurą parą net ir savaitgaliais, tad dėl kintančio vartojimo tinkle kartais susiduriame su elektros tiekimo sutrikimais. Tikimės, kad ant įmonės stogo įrengta saulės jėgainė padės šią problemą spręsti. Šis projektas įmonei per metus leis sutaupyti maždaug 8-9 proc. išlaidų elektrai“, – sako „Klaipėdos baldų“ direktorius Gintautas Vitkevičius.

Jo teigimui, per metus saulės jėgainė pagamins apie 900 MWh elektros energijos. Elektromobilis „Tesla“ su tiek 6 kartus nuvažiuotų iki Mėnulio ir atgal. Gaminant elektrą „Klaipėdos baldų“ saulės jėgainėje į aplinką per metus nepateks maždaug 540 t CO2 dujų.

Pagal ES struktūrinių fondų finansuojamą priemonę „Atsinaujinantys energijos ištekliai pramonei LT+“ įgyvendinamo „Klaipėdos baldų“ saulės jėgainės projekto bendra vertė – 0,8 mln. eurų. Investicijos turėtų atspirkti per 7-8 metus.

Saulės jėgainę planuojama įrengti ir ant „Innovo logistika“ logistikos sandėlio stogo, kurį SBA grupė palnuoja pradėti statyti šalia Klaipėdos dar šį pavasarį

Iš atsinaujinančių energijos išteklių Lietuvoje per metus pagaminama daugiau nei 18 proc. elektros energijos. Pagal bendrą žaliosios energijos gamybą Lietuva 8 procentiniais punktais lenkia ES vidurkį – daugiau nei ketvirtadalis suvartotos energijos 2017m. Lietuvoje pagaminta iš atsinaujinančių energijos išteklių.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!