Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/produktai/technika/22612/lietuviai-nori-kepti-duona-namuose/spausdinti/

Lietuviai nori kepti duoną namuose

Publikuota: 2010-04-08 17:49
Tematika: Buitinė technika
Inf. šaltinis: Electrolux, UAB

Net 77 proc. Lietuvos gyventojų, norėtų patys išsikepti šviežios naminės duonos, jei būtų galimybė namuose turėti duonos kepimo krosnelę – duonkepę. „Electrolux“ Lietuvoje neturkus pasiūlys specialią 680 W galingumo duonkepę, kurioje įdiegta 15 kepimo programų.


Lietuviai nori kepti duoną namuose

Dauguma, t.y. net 77 proc., Lietuvos gyventojų, norėtų patys išsikepti šviežios naminės duonos, jei būtų galimybė namuose turėti duonos kepimo krosnelę – duonkepę. Tokie duomenys buvo gauti „Electrolux“ užsakymu „Baltijos tyrimų“ atliktoje reprezentatyvioje Lietuvos gyventojų apklausoje.

Daugiau nei pusė (52 proc.) iš norinčių turėti duonkepę šviežą duoną namuose keptų nors kartą per savaitę, pavyzdžiui savaitgaliais, kai turėtų daugiau laiko; 23 proc. keptų kelis kartus per savaitę, o nors kartą per mėnesį – 15 proc. Tik didesnių švenčių progomis – Kalėdoms, Velykoms ar švęsdami gimtadienius – duoną norėtų kepti dešimtadalis (9%) apklaustų Lietuvos gyventojų, norinčių turėti duonkepę.

„Akivaizdu, kaip Lietuvoje vis daugiau dėmesio skiriama natūraliam, namuose pagamintam maistui. Tokias tendencijas skatina ir sveiko, lėto maisto propagavimas ir tai, kad šiandienos namuose daugumą maisto gamybos procesų atlikti gerokai papraščiau“, – sako „Electrolux“ atstovybės Lietuvoje direktorius Deimantas Kirlys.

„Electrolux“ duonkepė

Pasak jo, šiais laikais norintiems namuose kepti duoną nebūtina vargti patiems maišant tešlą – į specialią duonkepę iš tiesų pakanka suberti reikalingus ingredientus ir po poros valandų val. išsiimti ką tik iškeptos duonos kepaliuką.

„Naminės duonos kulinarinį potencialą demonstruoja ir populiarumo sulaukę virtuvės šefai bei kulinarinių knygų autoriai, patiekiantys įvairiausių duonos receptų su skirtingais pagardais – nuo džiovintų vaisių iki pikantiškų alyvuogių, svogūnų ar lešių“ , – sako D.Kirlys, manantis, kad duonos kepimas Lietuvos namuose per artimiausius porą metų taps mados reikalu.

Tiems, kurie pabandė kepti duoną orkaitėje ir neliko patenkinti, „Electrolux“ Lietuvoje neturkus pasiūlys specialią 680 W galingumo duonkepę, kurioje įdiegta 15 kepimo programų, iš kurių greičiausia trunka mažiau nei 1,5 val. (85 min.).

„Electrolux“ duonkepė

Joje galima iškepti skirtingų dydžių – 500 g, 750 g, 1000 g – duonos kepaliukus, o, nustačius vieną iš trijų apskrudimo lygių – nedidelį, vidutinį ir tamsų, konvekcinis ventiliatorius apskrudins traškią plutelę.

Speciali „Electrolux“ duonkepės funkcija leidžia kepimo pradžią, apie kurią informuoja pyptelėjimas, atidėti net 12 val. Pyptelėjimai taip pat įspėja, kad reikia sudėti ingredientus arba kad programa baigta.

Duonkepėje numatytos 3 specialios programos pyragams bei speciali skarda (270 g kepiniui). Patogiam naudojimui prietaise sumontuoti nulenkiami peiliukai, taip pat nuimamas dangtis.

Lietuvos gyventojų apklausoje, atliktoje 2010 m. sausio 22 – 31 d., dalyvavo 1004 Lietuvos gyventojai nuo 15 iki 74 m.iš 100 Lietuvos vietovių.


Electrolux
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!