Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/tinklai/82515/nauja-ios-funkcija-linkusiems-pamirsti-savo-irenginius/spausdinti/

Nauja „iOS“ funkcija linkusiems pamiršti savo įrenginius

Publikuota: 2022-04-14 12:35
Tematika: Operacinės sistemos ir tinklai
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

„iOS 15“ atsirado nauja funkcija skirta priminti apie paliktą/pamirštą įrenginį. Ji turėtų padėti dažnai savo telefonus ar planšetes pamirštantiems darbe, namie, pas draugus ar kavinėse ir restoranuose.

Nauja „iOS“ funkcija linkusiems pamiršti savo įrenginius

Viena iš įdomesnių „iOS 15“ naujovių yra pranešimai apie pamirštą įrenginį. Įjungus šią funkciją galima ženkliai sumažinti nervingų žingsniavimų atgal kiekį, pavyzdžiui į kavinę, pasiimti ant stalo ar ant krėslo palikto telefono ar grįžimo pas klientą iš susitikimo su kurio tik ką išėjote.

Pagal nutylėjimą ši funkcija yra išjungta, o ir veikia ne su visais „Apple“ įrenginiais. Kupertino „galvos“ nusprendė, kad reikėtų riboti šios funkcijos palaikomų įrenginių sąrašą, nors jis galėtų būti gerokai ilgesnis. Ką padarysi, norėtųsi tikėti, kad tokiam sprendimui kompanija turėjo daugiau svarių priežasčių nei verslas.

Kokius įrenginius palaiko naujoji funkcija

Naujoji užuomaršoms skirta funkcija palaiko ne visus įrenginius, o tik:

  • visus „iPhone 12“ ir „iPhone 13“ šeimos modelius;
  • 2019 metų ir naujesnius „iPad Pro“ modelius bei naujausius „iPad“ šeimos narius;
  • „AirPods Pro“, „AirPods Max“ ir trečios kartos „AirPods“;
  • „Mac“ kompiuterius su M1 procesoriumi;
  • „AirTag“ žymas.

Reikia paminėti, kad ši funkcija veiks tik įrenginyje įdiegus vieną iš šių ar naujesnių operacinės sistemos versijų: „iOS 15“, „iPadOS 15“, „watchOS 8“ ir „macOS Monterey“.

Gauti pranešimą apie paliktą įrenginį galima ir senesniuose įrenginiuose, bet nepamiršti sistema leis tik vieno iš aukščiau paminėtų įrenginių.

Kaip įgalinti pranešimus apie paliktą įrenginį

Ši funkcija kai kuriais atvejais gali būti automatiškai neįjungta ir norint ja naudotis reikia atlikti kelis nesudėtingus veiksmus:

  • atidarykite Find My aplikaciją „iPhone“ ar „iPad“;
  • paspauskite ant Devices jei norite gauti pranešimus apie paliktą „iPhone“, „Mac“ ar „iPad“ arba Items jei norite būti informuoti apie paliktą pranešimą apie paliktą daiktą prie kurio pritvirtinta „AirTag“ žyma, pavyzdžiui kuprinę;
  • ekrane pasirodžiusiame įrenginio parinkčių lango Notifications skirsnyje įjunkite Notify When Left Behind nuostatą.
Pranešimų apie paliktą įrenginį „iOS 15“ nustatymų langas

Papildomai, jei nenorite gauti panešimų apie paliktą įrenginį tam tikroje vietovėje, pavyzdžiui namie kai vaikštote po namus ar išeinate pasėdėti terasoje prie namų, tą vietą kaip išimtį galite pažymėti „Notify me except at“ skirsnyje pasirinkdami išimties zonos plotą.

Nurodyti vietą, kurioje nenorite gauti pranešimų apie paliktą įrenginį galite ir gavę tokį pranešimą bei atidarę „Find My“ aplikaciją ir neinformuoti manęs čia parinktį.

Taip pat, jei naudojate „Focus“ funkciją, įsitikinkite, kad įrenginys, kurio pamiršti nenorite yra įtrauktas šios funkcijos išimčių sąrašą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!