Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/tinklai/76390/nemokamo-atnaujinimo-i-windows-10-spraga-vis-dar-veikia-kaip-tuo-pasinaudoti/spausdinti/

Nemokamo atnaujinimo į „Windows 10“ spraga vis dar veikia: kaip tuo pasinaudoti?

Publikuota: 2021-01-26 10:15
Tematika: Operacinės sistemos ir tinklai
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Panašu, jog senesnių „Windows“ operacinės sistemos versijų naudotojams vis dar galima nemokamai atsinaujinti į naujausią „Windows 10“ versiją. Nepaisant to, kad „Microsoft“ jau prieš keletą metų oficialiai panaikino kadaise gan plačiai reklamuotą siūlymą „Windows 7“ bei 8.1 naudotojams „persikelti“ į „Windows 10“, vis dar yra išlikusi spraga, leidžianti pasinaudoti OS atnaujinimo galimybe.

Nemokamo atnaujinimo į „Windows 10“ spraga vis dar veikia: kaip tuo pasinaudoti?

Pasak „WinCentral“, ši landa egzistuoja daugybę metų, tad ir patys „Microsoft“ turėtų apie ją žinoti. Vis dėlto, net jei kompanija žino apie tai, kyla klausimas – kodėl ši problema nėra sprendžiama? Tai verčia spėlioti, jog galbūt spraga yra paliekama tyčia. Microsoft svarbu, kad jų kuriama operacine sistema naudotųsi kuo didesnė dalis žmonių, tad šios spragos sutvarkymas galėtų sumažinti „Windows“ naudotojų skaičių arba paskatinti dalį vartotojų pereiti prie nelegalių „Windows 10“ kopijų naudojimo.

Taip pat pernai paskelbus, jog „Windows 7“ nebesulauks jokių atnaujinimų ar priežiūros iš „Microsoft“ pusės, kompanija kone skatina užsisėdėjusius vartotojus persikraustyti iš nepalaikomos senosios versijos į naują ir, daugelio naudotojų nuomone, vieną geresnių per pastaruosius metus sukurtų „Windows“ versijų.

Taigi, kaip legaliai tuo pasinaudoti? Visų pirma įrenginyje, kurį norite atnaujinti, turi būti įdiegta legali „Windows 7“ arba „Windows 8.1“ versija. Tuomet viskas ką reikia padaryti, tai iš oficialaus Microsoft puslapio atsisiųsti programą pavadinimu „Windows 10 Media Creation Tool“ ir susikurti OS diegimo laikmeną, pavyzdžiui USB raktą, iš kurio vėliau ir įrašysite naująją operacinę sistemą į kompiuterį.

Atsinaujinę į „Windows 10“ prisijunkite prie savo „Microsoft“ paskyros ir nuėję į Settings > Update & Security > Activation turėtumėte matyti, jog „Windows 10“ yra aktyvuota. Jei ne, spauskite „Activate PC“ ir suveskite turimą aktyvacijos kodą.

Kaip matote, toks OS atnaujinimas visiškai legalus – naudojama tik oficiali „Microsoft“ programinė įranga, visi veiksmai atliekami „Windows“ operacinės sistemos viduje. Kaip jau minėjome – ko gero ir pati „Microsoft“ apie tai žino, tačiau renkasi nieko nedaryti tam, kad „Windows 10“ naudotojų skaičius būtų kuo didesnis.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!