Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/tinklai/73733/kaip-padidinti-savo-dedikuoto-serverio-sauguma/spausdinti/

Kaip padidinti savo dedikuoto serverio saugumą?

Publikuota: 2020-07-14 07:01
Tematika: Operacinės sistemos ir tinklai
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Nesvarbu, ar jau nuomojatės dedikuotą serverį, ar dar tik mąstote apie tai, kad fiziniai dedikuoti serveriai galėtų būti naudingi jūsų verslui, duomenų saugumas pasirinkus šią paslaugą turėtų būti didžiausias prioritetas. Žiniasklaidoje neretai pasirodo informacijos apie įmones, kurios tapo duomenų vagystės aukomis. Siekdami padėti išvengti tokios lemties, apsaugoti savo verslo reputaciją, IT specialistai ir profesionalai dalinasi keletu patarimų. Kokie jie? Skaitykite toliau ir sužinokite.

Kaip padidinti savo dedikuoto serverio saugumą?

Diekite programinės įrangos atnaujinimus

Vienas svarbiausių žingsnių, reikalingų siekiant apsaugoti savo dedikuotą serverį – tai reguliarus tikrinimas, ar laiku įdiegti visi programinės įrangos atnaujinimai. Jeigu ne, derėtų kuo skubiau sistemas atnaujinti ir tai daryti nuolat. Tikrinkite kiekvieną programinės bei techninės įrangos komponentą.

Žinoma, taip pat įdiekite visas specialistų rekomenduojamas apsaugos programas. Nerekomenduojama nukelti atnaujinimų, nes vėliau juos galima paprasčiausiai pamiršti. Fiziniai dedikuoti serveriai gali būti administruojami IT profesionalų, tad jeigu neturite laiko tokiai serverio priežiūrai, patikėkite tai jiems.

Naudokitės tik patikimu tinklu

Kitas dedikuoto serverio saugumo aspektas – patikimas, saugus tinklas. Tai itin svarbu bet kuriuo metu jums ar bet kam kitam jungiantis prie serverio paskyros, kai ši suteikia galimybę prieiti prie didelės serverio valdymo dalies. Nerekomenduojama jungtis prie serverio naudojantis viešuoju ar bet kokiu kitu nepatikimu tinklu. Derėtų paprašyti visų asmenų, kurie turi prisijungimus, taikyti tokią pačią taisyklę. Jeigu leisite savo paskyros prisijungimo duomenims būti nutekintiems, neišvengiamai prarasite visą kontrolę.

Pasirūpinkite apsaugos programomis

Fiziniai dedikuoti serveriai, kurių paslaugą siūlo duomenų centrai, dažnai pasižymi apsauga nuo DDoS atakų. Jeigu ieškote tinkamiausio savo verslui serverio, specialistai rekomenduoja atkreipti dėmesį, ar paslaugos paketą sudaro ši apsauga – taip galėsite jaustis ramesni, saugesni.

Be apsaugos nuo kenkėjiško srauto, taip pat dedikuotų serverių paslaugą teikiantys duomenų centrai turėtų siūlyti ir kitas fizinio serverio apsaugos formas. Pavyzdžiui, patikimą atsarginių kopijų paslaugą, patalpas, užtikrinančias nepertraukiamą serverio darbą bei nuolatinę techninio personalo priežiūrą.

Reguliariai saugokite duomenų atsargines kopijas

Labai svarbu, kad jūsų duomenys būtų nuolat kaupiami ir saugojami atsarginėse kopijose. Tai galite daryti rankiniu būdu, tačiau patogiau savo serverio paskyroje nustatyti, kad šis kopijas įrašinėtų automatiškai. Patariama kopijas saugoti keliose skirtingose vietose – tai taip pat padės pajusti didesnę ramybę dėl savo duomenų.

Procesas būtinas, nes jeigu fiziniai dedikuoti serveriai ir juose esantis kietasis diskas nustoja tinkamai veikti, jis nulaužiamas ar čia esantys duomenys pažeidžiami, atsarginės kopijos padeda sumažinti patirtus nuostolius iki minimalios ribos. Kuo duomenys svarbesni, pavyzdžiui, vartotojų asmeninė ar mokėjimų informacija, tuo duomenų saugojimo taisyklės ir jų terminai turėtų būti griežtesni.

Diekite tik būtiniausią programinę įrangą

Galiausiai, IT profesionalai tikina, kad sumažinti duomenų vagystės tikimybę taip pat gali tik tos programinės įrangos, kuri yra būtina serverio veikimui, naudojimas. Jeigu jūsų serveryje įranga bus naudojama retai, tai taps keliu įsilaužėliams patekti vidun. Ypač patariama atkreipti dėmesį į turinio valdymo sistemą „WordPress“, nes ši turi galybę skirtingų įskiepių.

Taigi, įrašinėkite tik tuos įskiepius, kuriuos siūlo žinomi, patikimi tiekėjai, ir tuos, kurių jums būtinai reikia. Visos kitos programos gali padidinti riziką.

Fiziniai dedikuoti serveriai – tai galingi verslo partneriai. Ši paslauga suteikia tik jums skirtus didelius resursus, visišką lankstumą, savarankišką valdymą ir aukščiausio lygio apsaugą. O ją nesunkiai užtikrinsite, jeigu laikysitės aukščiau išvardintų patarimų. Apsaugokite duomenis tinkamai ir išvenkite nuostolių!

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!