Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/tinklai/68406/kaip-priversti-spotlight-is-naujo-suindeksuoti-informacija-kompiuteryje/spausdinti/

Kaip priversti „Spotlight“ iš naujo suindeksuoti informaciją kompiuteryje

Publikuota: 2019-06-10 07:04
Tematika: Operacinės sistemos ir tinklai
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

„Apple“ vis tobulina „Mac“ kompiuteriams skirtoje operacinėje sistemoje įdiegtos „Spotlight“ paieškos funkcionalumą. Tačiau kartais galima pastebėti, kad ši paslauga aptinka ne visus kompiuteryje esančius naudotojo failus. Kaip spręsti šią problemą?

Kaip priversti „Spotlight“ iš naujo suindeksuoti informaciją kompiuteryje

„Mac“ kompiuterių naudotojai dažnai naudoja „macOS“ sistemos dalimi esančią „Spotlight“ paiešką. Ji naudinga ne tik norint aptikti ne tik aplikacijas ar reikiamus failus per daugybę metų susikaupusius kompiuteryje. Kartais net tiksliai žinant kur failas ar aplikacija yra patalpinta „3Mac“, „Spotlight“ yra greičiausias būdas tą failą atidaryti.

Kartais, galima pastebėti jog „Spotlight“ nustojo paieškos rezultatuose rodyti tam tikrus failus ar juos prioritetizuoti pagal ankstesnes paieškas. Tokios „Spotlight“ elgsenos priežastis galimai sugadintas sistemos paieškos indeksas.

Norint ištaisyti „Spotlight“ paieškos klaidas reikėtų sistemą priversti iš naujo suindeksuoti kompiuteryje esančią informaciją. Tai galima padaryti ir „Terminal“ aplikacijos pagalba, tačiau tokių pačių rezultatų galima pasiekti ir naudojantis „Mac“ operacinės sistemos naudotojo sąsaja.

  1. Atidarykite System Preferences aplikaciją;
  2. Paspauskite ant Spotligt piktogramos;
  3. Aktyvuokite Privacy skiltį;
  4. Paspauskite ant lango apačioje/kairėje esančios + piktogramos;
  5. Pasirinkite diską ar aplanką, kurio informaciją norite suindeksuoti iš naujo ir spauskite Choose. Jei norite iš naujo suindeksuoti visą diske esančią informaciją – pasirinkite tą diską;
  6. Pažymėkite tą diską ar aplanką, kurį ką tik patalpinote ir paspauskite kairiame/apatiniame kairiame lango kampe esančią - piktogramą;
  7. Uždarykite System Preferences aplikaciją.

Atlikus aukščiau aprašytus veiksmus „Spotlight“ pradės 5-ame žingsnyje patalpinti ir 6-ame pašalinto iš „Spotlight“ privatumo skilties indeksavimą. Priklausomai nuo to kiek failų yra tame diske ar aplanke – indeksavimas gali kiek užtrukti ir sunaudoti papildomai procesoriaus resursų, tad kompiuteris kurį laiką gali veikti kiek lėčiau.

Jei „Terminal“ aplikacija jums labiau prie širdies – priversti „Spotlight“ iš naujo suindeksuoti failus kompiuteryje galite joje įvedę komandą sudo mdutil -i on /. Įvedus šią komandą reikės įvesti ir kompiuterio administratoriaus slaptažodį, kurį vedant ekrane nematysite kad ką nors rašote.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!