Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/tinklai/67259/kaip-padaryti-kad-kompiuteris-su-windows-operacine-sistema-rytais-isijungtu-pats/spausdinti/

Kaip padaryti, kad kompiuteris su „Windows“ operacine sistema rytais įsijungtų pats

Publikuota: 2019-03-08 13:52
Tematika: Operacinės sistemos ir tinklai
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Atrodytų, atsikelti iš lovos ir paspausti kompiuterio maitinimo mygtuką visiškai paprasta. Bet vis dėlto tai atima brangų jūsų laiką, kurį galėtumėt praleisti prie kavos puodelio: tenka palaukti kol sistema pradės veikti, ir tada įvesti slaptažodį. Laimei, šis procesas gali būti automatizuotas.

Kaip padaryti, kad kompiuteris su „Windows“ operacine sistema rytais įsijungtų pats

Pirmiausia jums reikia nueiti į BIOS ir rasti skyrių, susijusį su energijos suvartojimu. Jis gali būti pavadintas „Power“, „Power-on Menu“ arba, pavyzdžiui, „Power Scheduling“. Tada pamatysite nustatymą „Power On By RTC“ arba „Resume by Alarm“ pavadinimu. Viskas priklauso nuo pagrindinės plokštės gamintojo.

Jei radote tokį meniu (jo gali ir nebūti), tuomet pasirinkite laiką, kada kompiuteris automatiškai įsijungs. Yra tikimybė, kad jūs netgi galėsite nustatyti, kokiomis dienomis sistema turėtų pasileisti pati. Baigę išsaugokite pakeitimus ir iš naujo paleiskite kompiuterį.

Dabar lieka tik išjungti slaptažodžio įvedimą ekrane – mažai tikėtina, kad jums to reikia namų kompiuteryje. Atidarykite „Windows“ paiešką ir įveskite „netplwiz“, paleiskite atsidariusią programą ir panaikinkite žymės langelį „Reikalauti vartotojo vardo ir slaptažodžio“. Tada įveskite savo slaptažodį ir išsaugokite nustatymus.

Paruošta! Dabar kompiuteris rytais įsijungs pats. Jei kompiuterio ekranas pakankamai ryškus, galbūt jis jums pasitarnaus ir kaip žadintuvas.


Sugedo.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!