Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/tinklai/5468/visiskai-melyname-ekrane-matyti-kelios-teksto-eilutes/spausdinti/

Visiškai mėlyname ekrane matyti kelios teksto eilutės

Publikuota: 2006-10-01 07:01
Tematika: Operacinės sistemos ir tinklai
Autorius: Jevgenij Jakovina
Aut. teisės: el. paštas ©Lietuvos Rytas, UAB
Inf. šaltinis: el. paštas Kompiuterija – PC World

Sveikiname – tai „Windows“ mėlynasis ekranas, kitaip dar vadinamas „mėlynuoju mirties ekranu“. Bėda ta, kad šiame ekrane pateikiama informacija retai praverčia aiškinantis problemų priežastis. Pavyzdžiui, ekrane išvysite „STOP: 0x0000012a Fatal System Error“. Kokia tai klaida, sužinosite atlikę paiešką internete pagal matomą klaidos numerį arba užsirašę dešimt pirmųjų klaidos kodo simbolių ir apsilankę find.pcworld. com/52580.

O ką daryti, jei pasirodžius mėlynajam ekranui „Windows“ iš karto įsikrauna iš naujo? Kažkoks genijus nusprendė, jog „Windows XP“ turi persikrauti po kiekvieno „pakibimo“.

Akivaizdu, jog genialusis inžinierius neatsižvelgė į tai, jog „Windows“ sistema „pakimba“ įkrovos metu. Taigi XP įklimpsta į begalinį ciklą, kurio metu kompiuteris „lūžta“, įsikrauna iš naujo, o pranešimai apie klaidas rodomi pernelyg trumpai, kad juos būtų galima perskaityti. Laimei, šį ciklą galima nutraukti.

Neleiskite kompiuteriui nuolat įsikrauti iš naujo

Įkraukite kompiuterį „Safe Mode“ režimu (BIOS baigus automatinę patikrą, paspauskite F8 ir iš sąrašo išsirinkite „Safe Mode“). Dešiniuoju pelės klavišu spragtelėkite „My Computer“, spūstelėkite „Properties“, pasirinkite „Advanced“ skiltį, „Startup and Recovery“ srityje paspauskite „Settings“ klavišą. Pašalinkite varnelę nuo „Automatically restart“ ir spūstelėkite OK.

Startup and Recovery
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!