Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/tinklai/44360/windows-8-hibernation-isjungimas-vietos-sutaupymas-greicio-saskaita/spausdinti/

„Windows 8“ „hibernation“ išjungimas: vietos sutaupymas greičio sąskaita

Publikuota: 2014-04-14 07:12
Tematika: Operacinės sistemos ir tinklai
Aut. teisės: ©Radiocool.lt
Inf. šaltinis: Radiocool.lt

Net jeigu ir tiesiogiai nenaudojate „hibernation“ funkcijos „Windows 8“ OS C: diske esantis hiberfil.sys failas užima vietą lygią 75 % RAM dydžio. Tad jeigu turite 4 GB RAM, šis failas užims 3 GB.

Taip yra dėl to, nes „Windows 8“ skirtingai nuo ankstesnių „Windows“ OS išjungiant kompiuterį išsaugo kernelio sesiją į kietąjį diską. Tokiu būdu įjungiant kompiuterį kernelio sesija tęsiama ją įkrovus iš disko ir „Windows“ užsikrovimas trunka greičiau. „Windows“ „hibernation“ įjungiamas/išjungiamas šiomis dviem komandomis kai „Command Prompt“ paleistas su administratoriaus teisėmis:

  • powercfg /h on
  • powercfg /h off
„Windows 8“ „hibernation“ išjungimas: vietos sutaupymas greičio sąskaita

Po šių komandų akimirksniu turėti pasikeisti laisva vieta C diske.

Patiems reikėtų įvertinti ar atsilaisvinusi vieta verta lėtesnio užsikrovimo. SSD savininkai turėti pajausti mažesnį greičio skirtumą, taip pat išvengti įrašymo operacijų išjungimo metų, kurios trumpina SSD tarnavimo laiką (praktiškai ar teoriškai čia kitas klausimas).

Šiais terabaitinių diskų laikais kelis GB užimantis hiberfil.sys failas nėra daug, tačiau būna taip, kad staiga pritrūksta laisvos vietos, o nėra laiko ar noro aiškintis kaip ją atlaisvinti, tad „hybernation“ išjungimas gali būti trumpalaike išeitimi.


Radiocool.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!