Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/90677/kas-svarbu-renkantis-interneta-namams/spausdinti/

Kas svarbu renkantis internetą namams?

Publikuota: 2024-02-26 14:17
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Įsivaizduojate savo kasdienybę be interneto? Gal kai kurie atsakys, kad taip, tačiau didžioji dauguma, greičiausiai, tik papurtys galvą, juo labiau kad nemažai kas namuose turi įvairias išmaniąsias sistemas, kurioms būtinas interneto ryšys. Tad ar žinote, jog renkantis internetą namams svarbu atkreipti dėmesį vos į kelis aspektus?

Kas svarbu renkantis internetą namams?
Asociatyvi „Unsplash“ nuotr.

Reikalingas duomenų kiekis

Įvertinkite savo poreikius, t. y. koks duomenų kiekis jums būtų aktualus. Kai kuriems internetas reikalingas tik naujienoms paskaityti, naršyti socialiniuose tinkluose, o kitiems jo reikia kur kas daugiau. Tiesa, neribotas internetas visuomet suteiks daugiausiai laisvės.

Sparta

Interneto greitis lemia filmų, muzikinių klipų žiūrėjimo, naršymo, žaidimų malonumą, todėl į tai svarbu atkreipti dėmesį. Šiais laikais internetas gana greitas ir sparta labai ženkliai kainos nelemia. Tad jei turite galimybę, rinkitės kuo didesnį interneto greitį. Jei norite sužinoti koks Jūsų interneto greitis — galite pasinaudoti interneto greičio matuokle.

Sutartis

Kodėl verta pasirašyti sutartį? Interneto ryšio tiekėjai siūlo rinktis planą su sutartimi arba be jos. Skirtumas tas, kad pasirinkę planą be sutarties, galėsite bet kada atsisakyti paslaugų. Tai išties patogu, tačiau tokie planai visada kainuoja brangiau. Toks pasirinkimas apsimoka tada, kai žinote, kad interneto ryšio reikės tik laikinai ar ribotą laikotarpį. Jei gyvenate nuomojamame būste ir nežinote, kada gali tekti persikraustyti, galite rinktis nešiojamą internetą namams – jį galėsite naudoti visoje Lietuvoje, o pasirašę sutartį mokėsite pigiau.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!