Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/90147/kodel-neverta-paciam-taisyti-savo-telefono/spausdinti/

Kodėl neverta pačiam taisyti savo telefono?

Publikuota: 2024-01-15 12:06
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Nemaža dalis žmonių internete žiūri vaizdo įrašus, kaip susitvarkyti savo mobilųjį įrenginį pačiam. Tačiau iš tiesų, daugelis jų yra profesionalai arba turi daug patirties. Be to, filmavimo magija leidžia iškirpti visus netvarkingus momentus (pavyzdžiui, netyčia perplėštą pirštų atspaudų kabelį ant telefono galo).

Asociatyvi „Shutterstock“ nuotr.
Asociatyvi „Shutterstock“ nuotr.

Tikrai nemaža dalis telefonų taisyklų lankytojų yra asmenys, kurie bando patys susitvarkyti savo įrenginį ir pridaro daugiau problemų. Remiantis mūsų patirtimi, štai penkios priežastys, kodėl neturėtumėte bandyti taisyti savo telefono savarankiškai.

Dažnai naudoja žemos kokybės dalis

Pirkdami naują ekraną „Android“ ar „iPhone“ telefonui iš „eBay“ arba siunčiantys jį iš nežinomo pardavėjo Kinijoje, negali patikrinti, ar ekranas yra tikras originalus pakeitimas (tikrai nebus) - taip pat negalite būti tikri, ar ekranas pilnai funkcionuoja. Vaiduokliškas prisilietimas, negyvos pikselių vietos, ryškios pikselių vietos arba tiesiog neatgyjantys ekranai yra labai dažni, kai perkate neautorizuotus, trečiųjų šalių ekranus. Nepatvirtintos pakeičiamos baterijos, fotoaparato moduliai ir lustai netgi gali būti pavojingi jūsų saugumui.

Neturėsite darbų garantijos

Jei kažkas nutinka, garantiją teikiate pats. Dalys, įsigytos ne iš autorizuotų kanalų, neturi garantijos – nepaisant to, ką sako pardavėjas. Jei dalis sugenda po taisymo, patirsite nuostolių. Tas pats, jei padarysite klaidą. Telefonų taisykla „CantStop“ Vilniuje ir Kaune, siūlo ilgametę garantiją savo atliktiems darbams.

Gali pritrūkti įrankių

Dauguma žmonių neturi smulkių įrankių, reikalingų telefonų taisymui. Taigi, be trečiųjų šalių dalies, jums teks užsisakyti ir telefonų taisymo įrankių rinkinį. Kadangi tokiais atvejais tikslas yra sutaupyti pinigų telefonų taisymui, tikėtina, kad užsisakysite pigiausią rinkinį iš „Aliexpress“. Tai yra papildomos išlaidos, į kurias daugelis žmonių neatsižvelgia. Be to, pigūs įrankiai būna prastos kokybės, ir yra daug atvejų, kai žmonės sužeidžiami, nes įrankiai sulūžta arba sužaloja.

Tolesnė žala / remonto kokybė

Šiuolaikiniai išmanieji telefonai nėra sukurti taip, kad juos būtų lengva taisyti, ypač „iPhone“ remontas yra tapęs sudėtingesnis, nes ekrano keitimui yra reikalingos specialios staklės. Reikia praktikuotos rankos, kad galėtumėte atidaryti ekraną, atsukti varžtus ir atjungti trapius kabelius. Didžiausias šokas žmonėms ateina, kai jie bando atlaisvinti klijus, laikančius galinę dalį ir ekraną. „YouTube“ tai atrodo labai sklandu; tačiau realybėje jūs sugadinsite gumines tarpines aplink ekraną (jos skirtos vandeniui atlaikyti). Deja, žala, kurią padarote savo telefonui „taisydami“ jį, gali būti didesnė nei pradinė problema.

Baigtas taisymas niekada nejaučiamas kaip originalas. Šiurkštūs kraštai, sugedę pirštų atspaudų jutikliai, rūko pilni ekranai ir išlindęs klijai... „YouTuber'iai“ nekalba apie šias realijas, kai taisote telefoną patys.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!