Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/86694/iki-kokio-procento-turetumete-ikrauti-telefona-patarimai-ismaniuju-telefonu-naudotojams/spausdinti/

Iki kokio procento turėtumėte įkrauti telefoną? Patarimai išmaniųjų telefonų naudotojams

Publikuota: 2023-04-05 20:13
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©15min, UAB
Inf. šaltinis: 15min.lt

Niekada nelaukite, kol telefono akumuliatorius bus visiškai įkrautas, o tada visiškai išsikraus. Taip tik greičiau nusidėvės akumuliatorius ir sumažės jo našumas, teigia „Android Authority“.

Iki kokio procento turėtumėte įkrauti telefoną? Patarimai išmaniųjų telefonų naudotojams
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Internete yra daug informacijos apie tai, kaip tinkamai įkrauti išmanųjį telefoną, ir labai dažnai rekomendacijos prieštarauja viena kitai. Viena galima pasakyti tikrai – telefoną būtina įkrauti iki tam tikro procento, neleidžiant telefono akumuliatoriui visiškai įsikrauti ir išsikrauti, rašo tvnet.lv.

Optimalus telefono akumuliatoriaus iškrovimo ir įkrovimo lygis yra 20-80: tai reiškia, kad nereikėtų telefonui leisti išsikrauti žemiau 20 proc., o optimalus įkrovimo lygis yra 80 proc.

Kaip rašo tvnet.lv, tai gali pailginti akumuliatoriaus tarnavimo laiką, nes „gilaus įkrovimo ciklai“ greičiau nudėvi akumuliatorius ir sutrumpina jo tarnavimo laiką.

Kai akumuliatorių įkraunate iki 100 proc., tai laikoma vienu įkrovimo ciklu. Tačiau jei telefonas įkraunamas tik iki 80 proc. ir iškraunamas iki 20 proc., o kitą dieną vėl įkraunamas iki 80 proc. ir iškraunamas iki 20 proc., visa tai laikoma vienu įkrovimo ciklu.

Tačiau reikėtų atsižvelgti į dvi aplinkybes. Ar 60 proc. įkrovimo pakanka, kad užtektų visai dienai? Šiuo atveju, viskas priklauso nuo to, kaip intensyviai telefonas naudojamas.

„20-80 taktikos“ laikytis gali padėti įvairios programėlės, pavyzdžiui, „Battery Charge Limit“, kuri informuos naudotoją, kai bus pasiektas tam tikras įkrovos lygis.

Geriausi patarimai, kaip įkrauti akumuliatorių

  • Reikėtų vengti pilno įkrovimo ciklo (0-100 proc.) ir įkrovimo per naktį. Vietoj to telefoną geriau įkrauti reguliariai ir „ne iki galo“.
  • Baigti telefono įkrovimą ties 80-90 proc. riba yra geriau nei visiškai įkrauti akumuliatorių.
  • Karštis yra didžiausias akumuliatoriaus priešas. Įkrovimo metu prietaisui reikia leisti „kvėpuoti“, t. y. jo niekuo neuždengti ir nelaikyti karštoje vietoje.

Yra ir kita, alternatyvi įkrovimo taktika, vadinama „50-70“. Jos principas numato, kad telefono akumuliatorius neturėtų išsikrauti žemiau 50 proc., o įkrovimas neturėtų viršyti 70 proc. Manoma, kad šis metodas gali beveik dvigubai prailginti akumuliatoriaus tarnavimo laiką.

Tiesa, taikant šią taktiką telefoną teks telefoną krauti kelis kartus per dieną, todėl šis metodas naudingesnis tiems, kurie telefoną gali įkrauti bet kuriuo metu. O tokiu atveju labai sunku išsiversti be akumuliatoriaus lygio stebėjimo programėlių.

Beje, jei akumuliatorius greitai išsikrauna ir telefonas sunkiai atlaiko vieną dieną, galima atlikti akumuliatoriaus kalibravimą. Taip pat svarbu retkarčiais perkrauti telefoną – patirtis rodo, kad tai naudinga telefonui.


15min.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!