Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/82622/privalomosios-apsaugos-priemones-ismaniesiems-telefonams/spausdinti/

Privalomosios apsaugos priemonės išmaniesiems telefonams

Publikuota: 2022-04-25 17:11
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Išmaniojo telefono ekrano arba jo nugarėlės įtrūkimas, dužimas ir skilimas yra viena iš dažniausiai pasitaikančių problemų. Deja, bet dužusio įrenginio taisymas gali kainuoti lygiai taip pat ar net daugiau, kaip jūsų išmanusis, todėl galiausiai, jo net neapsimoka taisyti. Tam, kad išvengtumėte nemalonių išlaidų, reikėtų pasirūpinti apsaugos priemonėmis jūsų išmaniajam įrenginiui.

Privalomosios apsaugos priemonės išmaniesiems telefonams

Kodėl išmaniųjų įrenginių ekranai taip lengvai dūžta?

Šių dienų išmaniųjų telefonų ekranai yra gana milžiniški – prieš gerą dešimtmetį 4 colių įstrižainės ekranas atrodė įspūdingai, o šiandien jau nieko nestebina net ir 7 colių ekranai.

Ne vien platūs telefono ekranai, bet ir jų stilingi dizainai, dažnai būna plono korpuso, todėl tai tik atsiranda daugiau priežasčių išmaniajam būti pažeidžiamam. Be to, šiuolaikiniai išmanieji telefonai vis labiau darosi slidesni, sunkesni, didesni ir taip lengviau iškrenta iš rankų, kišenių, krepšių ir pan.

Išmaniojo ekraną reikia saugoti ne tik nuo skilimų, bet ir įbrėžimų. Nors ir naujausios apsaugos technologijos efektyviai atlieka savo darbą, tačiau ekrano stikliuką vis tiek įmanoma nesunkiai subraižyti; jeigu jūs krepšio kišenėlėje kartu su telefonu laikote aštrius metalinius daiktus, šie gali lengvai gali įbrėžti jo ekraną.

Kokios efektyviausios išmaniojo ekrano apsaugos?

Pirminis apsaugos faktorius yra atsargumas. Saugokite savo išmanųjį įrenginį ir nemėtykite, kur papuola. Žinoma, nepamirškite įsigyti ir apsaugos priemonių, kurios tik padės įrenginį apsaugoti nuo smūgių.

Apsauginiai stikliukai telefonams – jeigu ant savo išmaniojo ekrano užklijuosite stikliuką, tuomet jam tik suteiksite papildomą apsaugą nuo įbrėžimų ir nuo smūgių. Ekranas apsaugotas papildomu apsauginiu stikliuku dažniausiai pats skyla kritimo metu, taip apsaugodamas ekraną. Šiai dienai apsauginių stikliukų yra įvairiausių, todėl nebus sunku rasti savo modeliui.

Užverčiamas dėklas – turbūt ne kartą esate naudoję išmaniųjų dėkliukus. Jų yra gana platus asortimentas, todėl įmanoma rasti, tai kas jums patinka. Nors ir dažniausiai visus žavi korpusiniai dėkliukai, tačiau reikėtų pagalvoti ir apie tokį, kuris dengtų ir ekraną – taip būtų suteikta tik papildoma apsauga. Užverčiamų dėklų būna taip pat skirtingų – pritvirtinamu magnetu, užsegamų, arba be jokio tvirtinimo.

Į ką atkreipti dėmesį perkant išmaniojo apsauginius dėkliukus?

Jeigu labai saugote savo išmanųjį telefoną, nes dirbate gana ekstremaliomis sąlygomis, tuomet reikėtų pagalvoti apie aliuminį dėkliuką, kuris apsaugo išmanųjį net ir iš didžiausių smūgių. Žinoma, jis šiek tiek daugiau sveria nei įprastiniai išmaniojo telefono dėkliukai, tačiau sunkumas lygus jo apsaugos lygiui. Nepamirškite ir apsauginio stikliuko, kuris būtinai turi būti pažymėtas 9H savybe.

Be to, prieš perkant išmanųjį telefoną, atkreipkite dėmesį, kad šis nebūtų pagamintas iš gana slidžios medžiagos, nes priešingu atveju turėsite kuo greičiau įsigyti dėkliuką ir apsauginį stikliuką.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!