Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/82157/google-tiesa-pagalbos-ranka-ukrainieciams-android-telefonai-pranes-apie-galimus-oro-pavojus/spausdinti/

„Google“ tiesa pagalbos ranką ukrainiečiams: „Android“ telefonai praneš apie galimus oro pavojus

Publikuota: 2022-03-13 13:24
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Rusijos karinė invazija Ukrainoje ir toliau tęsiasi. JAV technologijų milžinė ir toliau reaguoja į visą šią situaciją ir atlieka tolimesnius pakeitimus savo sistemose.

„Google“ tiesa pagalbos ranką ukrainiečiams: „Android“ telefonai praneš apie galimus oro pavojus

Vos tik prasidėjus karui, „Google“ paskelbė, jog Ukrainoje išjungia kai kurias „Google Maps“ funkcijas, o tarp jų – eismo ir visuotinių susibūrimo vietų duomenys. Kompanijos atstovų teigimu, tokie duomenys gali būti panaudoti karinėje žvalgyboje. Dabar atliekami ir tolimesni pakeitimai.

„Google“ atnaujino „Google Play Services“ paslaugų paketą, o tai reiškia, jog visi ukrainiečiai, turintys „Android“ išmaniuosius telefonus, galės gauti pranešimus apie galimas oro atakas. Neoficialiais duomenimis, dėl tokios galimybės į „Google“ kreipėsi Ukrainos vyriausybė ir jos prašymas, akivaizdu, buvo patenkintas.

„Google“ atstovų teigimu, oro pavojams pranešti yra naudojama analogiška sistema, kuri skirta ir įspėti vartotojus apie galimą žemės drebėjimą.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!