Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/79627/kaip-issirinkti-tinkama-telefono-stikliuka/spausdinti/

Kaip išsirinkti tinkamą telefono stikliuką?

Publikuota: 2021-09-03 10:25
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jeigu nusprendėte įsigyti išmanųjį telefoną, tuomet jums neužteks išsirinkti tik norimą modelį. Pagalvoti reikia ir, kaip apsaugoti savo išmanųjį įrenginį nuo skilimų ir sudaužymų bei susirasti specializuotą parduotuvę, kuri prekiauja jūsų telefono modelio apsauginėmis priemonėmis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Kaip išsirinkti tinkamą telefono stikliuką?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Ką reikia žinoti apie apsauginį stikliuką?

Telefonų stikliukai yra vienas iš būdų, kaip apsaugoti savo telefoną nuo fizinių pažeidimų. Jeigu išsirinkote aukštos kokybės stikliuką, tuomet jį turi sudaryti keturi sluoksniai.

  • Pirmasis sluoksnis yra arčiausiai jūsų telefono. Jis atsakingas už smūgių atlaikymą.
  • Antrasis sluoksnis – PET plėvelė. Ji leidžia stipriai nespaudžiant piršto, išmaniajame telefone pasirinkti norimą funkciją.
  • Trečiasis sluoksnis – grūdintas stiklas.
  • Ketvirtasis sluoksnis – oleofobinė danga.

Šie visi keturi sluoksniai yra sutalpinti į 0,4 mm. stikliuką bei apsaugo jūsų telefoną nuo pažeidimų. Žinoma, norint išsirinkti kokybišką telefono stikliuką teks sumokėti ne mažą sumą, tačiau juo galėsite džiaugtis ilgą laiką ir apsauga telefono ekranui garantuota.

PET ir TPU apsauginės plėvelės

PET reiškia polietileno tereflalatą, o iš šio gaminio gaminami geriamųjų limonadų buteliukai. Ši apsauginė plėvelė yra pati pigiausia, todėl ji parduodama net po kelias iš karto. Šios plėvelės privalumai būtų tokie, kad dėl jos plonumo, telefono ekranas yra maloniai liečiamas. Deja, šios plėvelės nėra atsparios smūgiams, įbrėžimams (gali būti pažeidžiamos net raktų ar monetų įbrėžimams) bei skilimams. Taip pat šios apsauginės plėveles itin greitai susidėvi. Jos rekomenduojamos tik tada, jeigu užsisakėte telefono stikliuką, tačiau jo reikia palaukti dar kokią savaitę, tai tam, kad ekranas labai nesusibraižytų, galite užsiklijuoti PET plėvelę.

TPU reiškia termoplastinis polietilenas, o jo pranašumas yra toks, jog yra atsparus riebalams ir įbrėžimams. Taip pat TPU plėvelės pasižymi elastingumu, o tai reiškia, kad atsiradus smulkiems įbrėžimams, jie po kurio laiko – išnyksta! Šios plėvelės yra žymiai kokybiškesnės nei PET. TPU plėvelių minusas toks, kad jos yra labai minkštos, todėl braukiant per telefono ekraną, tai yra juntama. TPU plėvelės yra klijuojamos naudojant specialų vandens purškalą.

Nano danga

Tai yra vienas iš būdų, kaip apsaugoti savo išmanųjį telefoną. Nano dangos plėvelės ar stikliuko nėra. Visas principas vyksta, taip: skysta medžiaga, yra padengiamas išmaniojo įrenginio ekranas. Galutiniame rezultate, jos visiškai nesimato. Šio apsauginio būdo minusas yra toks, kad net ir padengus telefono ekraną dvigubu nano dangos sluoksniu, jūs nežinosite kada ekranas yra pažeistas ir kada jau reikia pakeisti šį nusidėvėjusį sluoksnį. Na, ir taip rizikuojate subraižyti ir pažeisti savo naujojo išmaniojo telefono ekraną. Šis būdas nėra rekomenduojamas. Nebent kraštutiniais atvejais, kai jūsų telefono modelis yra tik ka tik atsiradęs, o apsauginio stikliuko dar nėra prekyboje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!