Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/78667/naudingi-patarimai-kaip-albumus-papildyti-ispudingais-vasariskais-kadrais/spausdinti/

Naudingi patarimai, kaip albumus papildyti įspūdingais vasariškais kadrais

Publikuota: 2021-06-23 12:26
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vasaros akimirkos būna išties įsimintinos, o tam, kad atmintyje jos išliktų gyvos kuo ilgiau, geriausia jas paversti įspūdingais kadrais. Neabejotinai, išmanieji telefonai gali padaryti aukštos kokybės nuotraukas, tačiau dar labiau akį traukiančiomis jas paversti padės kelios mažos taisyklės ir, žinoma, kūrybingumas. Štai kelios gudrybės įkvepiantiems vasariškiems kadrams, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Naudingi patarimai, kaip albumus papildyti įspūdingais vasariškais kadrais
Asociatyvi nuotr.

Svarbiausia – trijų komponentų derinys

Tam, kad socialiniuose tinkluose draugus galėtumėte stebinti puikiais vasaros vaizdais, visų svarbiausia – atsidurti tinkamoje vietoje ir tinkamu laiku. Gamtos peizažus perteikti nuotraukoje pavyksta tikrai ne visuomet – tam reikia sulaukti tinkamo apšvietimo.

Mėgstamiausias profesionalių fotografų laikas vadinamas „auksine valanda“ – tai valanda prieš pat saulėlydį ir akimirkos iškart po saulėtekio. Tuo metu saulei esant arčiausiai žemės, horizontaliai sklindanti šviesa padengia visą horizontą ir maudo šiltuose spinduliuose. Ši magiška valanda idealiai tinka vasariškiems portretams gamtos apsuptyje ar prie vandens telkinių.

Jeigu trokštate užfiksuoti gražaus vasaros vakaro nuotaiką, pasinaudojus natūralia šviesa galima gauti įspūdingus kadrus. Tinkamas šviesos panaudojimas atneš puikius rezultatus ir jums nė neprireiks profesionalios įrangos.

Žinoma, stulbinančiai nuotraukai tikrai neužteks vien gražaus apšvietimo. Fotografuojant būtina nepamiršti dar dviejų svarbių nuotraukos elementų – kompozicijos ir nuotaikos. Visi šie komponentai turi derėti tarpusavyje, todėl fotografavimas ir vadinamas menu, kurio galima išmokti.

Tikriausiai nė nereikia sakyti, jog nuotaika, kad ir kokia ji bebūtų – linksma, liūdna, melancholiška ar svajinga – yra būtina. Geros kompozicijos paslaptis paprasta – tereikia laikytis „dviejų trečdalių taisyklės“. Išmanaus telefono ekraną padalinę į tris vertikalias dalis, prieš fotografuojant kadrą sukomponuoti turėtumėte taip, kad pagrindinis kadro elementas užimtų ne daugiau nei du trečdalius.

Išmanieji sprendimai naktiniams kadrams

Jokiu būdu nepasidėkite savo išmaniojo telefono sutemus. Naktinės gamtos ar žvaigždėto dangaus vaizdai gali atimti žadą. Vasara garsėja savo giedru dangumi, todėl tai pats tinkamiausias laikas pakelti akis ir objektyvą į dangų. Jei norite užfiksuoti tokius kadrus, kurie jus nukeltų atgal į vasariškus prisiminimus, nepamirškite prieš tai išnagrinėti visų savo turimo telefono kamerų funkcijų. Kaip tikina „Samsung“ produktų ekspertas Andrius Mateika, naktinė fotografija šiuo metu išgyvena tikrą renesansą.

Nebijokite eksperimentuoti

Vasara yra pats tinkamiausias laikas išbandyti ką nors naujo ir eksperimentuoti. Karštomis ir tvankiomis dienomis šokite į patogius drabužius, čiupkite kremą nuo saulės ir keliaukite prie vandens. Neprireiks laukti magiškos valandos – nuotraukos prie vandens, vandenyje ar po vandeniu visuomet atrodo nuostabiai. Galite eksperimentuoti su atspindžiais vandenyje arba leistis tyrinėti povandeninį pasaulį. Dažnai naujausi išmanieji įrenginiai yra atsparūs vandeniui, todėl galėsite nesibaiminti, jeigu fiksuojant beprotiškiausias akimirkas, telefonas panirs į vandenį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!