Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/76419/10-iphone-triuku-kurie-pakeis-jusu-gyvenima/spausdinti/

10 „iPhone“ triukų, kurie pakeis jūsų gyvenimą

Publikuota: 2021-01-27 10:51
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Išmanieji telefonai turi daugybę kasdienybei palengvinti skirtų funkcijų. Tačiau ne visas jas naudojame, o dalies jų net nežinome. Štai „iPhone“ gerbėjai gali pasitikrinti, kiek iš žemiau įvardintų funkcijų naudoja, o kiek jų girdi pirmąjį kartą.

10 „iPhone“ triukų, kurie pakeis jūsų gyvenimą
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas pristato 10 mažiausiai girdėtų „Apple“ flagmano triukų, palengvinsiančių tiek kasdienius, tiek ir darbo procesus.

1. Skenuokite dokumentus telefonu. Vienas iš dažniausiai pasitaikančių nuotolinio darbo iššūkių – dokumentų kopijų rengimas. Nuskenuoti jums svarbius dokumentus galima su „iPhone“ telefone esančia programėle „Notes“ (liet. Užrašai). Paspaudus pirštu ir ilgiau palaikius ant aplikacijos atsidarys meniu, siūlantis papildomas funkcijas. Viena jų – „Scan Document“ (liet. Skenuoti dokumentą). Atsidarius kamerai nuskenuokite pasirinktą dokumentą.

Aplikacija nuskenuotą dokumentą leidžia koreguoti – parinkti tinkamą spalvą ar dydį. Tuomet išsaugo skenuotą kopiją PDF formatu pačioje „Notes“ aplikacijoje ir leidžia jį persiųsti tiek bendravimo programėlėmis, tiek ir el. paštu.

2. Atrakinkite telefoną balsu. Dėvint kaukes išmanųjį atrakinti pasinaudojus biometrine, veido atpažinimo funkcija, yra keblu. O paspaudus šaltukui, dėvint pirštines – suvesti kodą nepatogu.

Pamėginkite dar vieną „iPhone“ siūlomą funkcionalumą – telefono atrakinimą balsu. Jį nusistatyti galite nuėję į „Settings“ (liet. Nustatymai), paspaudę „Accessibility“ (liet. Prieinamumas) ir pasirinkę „Voice Control“ (liet. Valdymas balsu). Aktyvuokite šią funkciją ir spauskite „Customize Commands“ (liet. Pritaikytas valdymas), tuomet rinkitės „Custom“ (liet. Pritaikytas) ir „Create New Command“ (liet. Sukurti naują užduotį).

Tuščioje eilutėje įrašykite frazę, kurią norite naudoti atrakinant savo telefoną, pavyzdžiui, „Unlock“ (liet. Atrakinti). Rinkitės „Action“ (liet. Veiksmas) ir spauskite „Run Custome Gesture“ (liet. Paleisti pasirinktą gestą). Naujai atsidariusiame, tuščiame telefono ekrane iš atminties surinkite savo telefono atrakinimo kodą ir išsaugokite sukurtą užduotį. Nuo šiol jūsų telefonas atsirakins vos jums ištarus pasirinktą frazę.

3. Rašykite dar greičiau. Kitas naudingas triukas „iPhone“ naudotojams – teksto pakeitimo įrankis. Jį rasite nuėję į „General Settings“ (liet. Pagrindiniai nustatymai), pasirinkę „Keyboard“ (liet. Klaviatūra) ir „Text Replacement“ (liet. Teksto pakeitimas). Čia paspauskite pliuso simbolį ir įrašykite frazę, kurią norite pakeisti. Pavyzdžiui, savo elektroninio pašto adresą. Antroje eilutėje įrašykite pasirinktą trumpinį, kuris pakeis jūsų frazę, pavyzdžiui &&. Išsaugokite sukurtą užduotį. Nuo šiol rašant žinutę ar el. laišką ir suvedus && trumpinį, telefonas automatiškai pasiūlys įrašyti jūsų el. pašto adresą. Galite susikurti ne vieną tokį trumpinį ir taip sutaupysite laiko rašydami greičiau.

4. Paslėpkite nuotraukas. Visi savo telefone turime nuotraukų, kurias mielai paslėptume nuo pašalinių akių. Tai padaryti paprasta. Pasirinkite nuotrauką, ją pažymėkite ir rinkitės mygtuką „Hide“ (liet. Paslėpti). Ši nuotrauka bus įkelta į specialų atskirą „Hidden album“ (liet. Paslėptas albumas). Jį rasite įėję į savo nuotraukų galerijos aplikaciją, pasirinkę „Albums“ (liet. Albumai) ir „Hidden“ (liet. Paslėpta). Slaptasis albumas bus pažymėtas perbrauktos akies simboliu.

5. Trumposios žinutės su specialiais efektais. „iPhone“ savininkai tarpusavyje gali susirašinėti nemokamomis „iMessages“ žinutėmis. Jos ypatingos tuo, kad jums esant prisijungus prie bevielio tinklo naudoja interneto ryšį, o atsijungus nuo jo – mobiliuosius duomenis arba veikia kaip tradiciniai SMS. Atpažinti kokiu būdu siunčiama jūsų žinutė galima pasižiūrėjus jūsų susirašinėjimo spalvą – mėlyna yra „iMessage“ žinutė, o žalia – tradicinė SMS žinutė.

Tačiau tik nedaugelis žino, kad paspaudus ir palaikius „Send“ (liet. Siųsti) mygtuką su į viršų nukreipta rodykle, galite pasirinkti specialius žinutės teksto ar viso ekrano efektus. Čia galėsite pasirinkti įspūdingą ekrano foną, žinutę su judančiu tekstu ar net žinutę su konfeti, lazerių bei fejerverkų efektais.

6. Susirūšiuokite aplikacijas. Atėjus laikui susitvarkyti aplikacijas telefono ekrane, pasinaudokite vienu paprastu patarimu. Pirmiausia pasirinkite vieną aplikaciją, kurią norite perkelti. Spustelėkite ant jos, trumpai palaikykite ir jai pradėjus judėti – vilkite norima kryptimi. Tuomet aplikacijas sugrupuokite – ant vienos pasirinktos aplikacijos kelkite kitas. Taip sukursite atskirus aplankus. Juos galėsite pervadinti ir keisti aplikacijų išdėstymą ir kiekį juose pagal savo poreikius.

7. Ausinės padės fotografuoti. Klausydamiesi muzikos norite įamžinti pastebėtą akimirką savo išmaniuoju? Tai padaryti labai lengva, o dar lengviau – su „iPhone“ laidinėmis ausinėmis. Daryti nuotraukas galite tiesiog spausdami garsinimo mygtuką, esantį ant ausinių laido. Kiekvienas paspaudimas – naujas kadras. Tiesa, su „AirPods“ ir „AirPods Pro“ ši funkcija neveikia.

8. Geresnis muzikos skambesys. Muzikos mylėtojams pravers speciali funkcija geresnei muzikos kokybei ir skambesiui. Telefono nustatymuose pasirinkite „Music“ (liet. Muzika), eikite į „Playback“ (liet. Garso atkūrimas) ir įjunkite „Equalization“ arba „EQ“ funkciją (liet. Garso suvienodinimas). Čia galėsite pasirinkti vieną iš 23 skirtingų muzikos skambesio variantų. Jie leis dar labiau mėgautis muzika, ypač klausantis jos per ausines. Rekomenduojame išbandyti populiarų „Late Night“ (liet. Vėlyva naktis) skambesį.

9. Skaičiuotuvo triukai. Naudojantis skaičiuotuvu dažnai netyčia įrašome ne tą skaičių, kurį norėjome ar daugiau skaičių nei iš tiesų turėjo būti. Dėl tokios klaidos nebūtina užbaigti viso skaičiavimo ir pradėti jį iš naujo. Telefono skaičiuotuvo eilutėje, kurioje įrašėte skaičius, pirštu braukite į kairę arba dešinę – tokiu būdu galėsite ištrinti po vieną simbolį. Taip greitai ištaisysite padarytą klaidą ir galėsite tęsti pradėtą skaičiavimą.

10. Laikmačio privalumai. Tiems, kas dažnai naudojasi laikmačiu, naudinga žinoti, jog šį įrankį galima daug lengviau pasiekti ir nustatyti per pagrindinį telefono valdymo centrą. Jį rasite braukdami iš telefono ekrano apačios į ekrano viršų. Čia pamatysite laikmačio ikonėlę. Spustelėkite ją ir palaikykite. Tuomet galėsite iškart užstatyti laikmatį pasirinktam laiko tarpui nuo 1 min. iki 2 valandų.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!