Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/75983/dalinkites-svenciu-ispudziais-patarimai-kaip-originaliai-iamzinti-kaledu-akimirkas/spausdinti/

Dalinkitės švenčių įspūdžiais – patarimai, kaip originaliai įamžinti Kalėdų akimirkas

Publikuota: 2020-12-25 16:23
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Nesvarbu, kaip sutiksite šventes, pasidalinkite gražiausiomis akimirkomis su tais, su kuriais šiemet susitikti galimybių neturite. Išbandykite keletą patogių skaitmeninių sprendimų ir originaliai įamžinkite smagiausius kalėdinius prisiminimus savo išmaniuoju telefonu.

Dalinkitės švenčių įspūdžiais –  patarimai, kaip originaliai įamžinti Kalėdų akimirkas

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, dalinasi patarimais kaip pasidaryti gražias ir kokybiškas šventines nuotraukas bei kaip greitai ir paprastai jomis pasidalinti.

#1 Gražiausia kompozicija. Ruošdami šventinę nuotrauką pirmiausia nuspręskite, kurioje namų erdvėje ją darysite. Nepamirškite kalėdinių atributų – Kalėdų eglutės, lempučių girliandų, žvakių ar židinio, Kalėdų kojinių ir kitų šventinių dekoracijų. Prieš fotografuojantis pasipuoškite – užsivilkite kalėdinius megztukus arba kitą mėgstamą šventinį derinį.

Į fotosesiją įtraukite ir savo augintinius – juos galite laikyti ant rankų. Jei norite nusifotografuoti visi kartu, pasinaudokite specialiu „Burst Mode“ nuotraukų režimu. Jis turi iki 10 sekundžių laikmatį, kuris leis padaryti bendras nuotraukas pastačius telefoną ant lygaus paviršiaus tinkamame aukštyje. Be to, aktyvavus šią funkciją vienu kartu padaromas visas pluoštas nuotraukų, iš kurių bus lengviau išsirinkti geriausią.

#2 Tobulo kadro paieškos. Svarbiausias kriterijus kokybiškai nuotraukai – geras apšvietimas. Natūrali dienos šviesa garantuoja geriausius rezultatus, o prieblanda atvirkščiai – gali sugadinti net ir pačią gražiausią nuotrauką.

Fotografuojant namuose galima naudoti specialias žiedines LED šviesos lempas, kurios padeda išgauti puikų nuotraukos apšvietimą. Nenaudokite blykstės. Su ja darytos nuotraukos dažniausiai atrodo nenatūralios. Objektas praranda gylį, o ryški šviesa tiesiog „išdegina“ smulkias detales iki baltumo.

Fotografuojant taip pat reiktų vengti papildomų judesių, tad jūsų ranka, laikanti telefoną, privalo būti visiškai stabili. Stengtis nejudėti turėtų ir jūsų fotografuojami modeliai.

Darydami nuotraukas verčiau nepriartinkite vaizdo ir stenkitės koncentruotis į fotografuojamą objektą – jis turėtų užpildyti ne daugiau nei trečdalį visos nuotraukos ploto. Likusi erdvė nuotraukoje turėtų būti švari ir neblaškanti dėmesio.

#3 Laikas asmenukei. Galite pasidaryti ir smagią šeimos asmenukę. Pasirinkite geriausią kampą. Maždaug 45° kampu virš jūsų akių linijos pakreiptas išmanusis turėtų būti kaip tik tai, ko ieškote. Taip išvengsite nereikalingų šešėlių.

Nepamirškite paieškoti kuo daugiau šviesos ir nustatykite tinkamą ištiestos rankos atstumą. Atkreipkite dėmesį, kad visi asmenukės dalyviai tilptų nuotraukoje.

Galiausiai – netaupykite kadrų. Kuo daugiau nuotraukų padarysite, tuo didesnė tikimybė, kad tarp jų bus ta „vienintelė“, kuria norėsite pasidalinti su draugais ir artimaisiais.

#4 Vaizdo redagavimas. Nuotraukų sutvarkymui puikiai tiks nemokama, ypač galinga ir universali „Snapseed“ aplikacija. Ji siūlo daugybę nuotraukų redagavimo įrankių, filtrų ir efektų. Ši programėlė laikoma viena geriausių ir preciziškiausių rinkoje. Taip pat joje rasite ir vaizdo pamokas su paaiškinimais, tad programėlę drąsiai gali rinktis ir pradedantieji ar nuotraukas redaguojantys pirmą kartą.

Dar vienas gerai vertinamas ir vartotojų pamėgtas nuotraukų redagavimo įrankis yra „VSCO: Photo & Video Editor“. Ji išsiskiria ypač profesionaliais ir kokybiškais nuotraukų filtrais bei visomis svarbiausiomis redagavimo funkcijomis.

Galėsite keisti nuotraukų kontrastą, koreguoti spalvų temperatūrą, išblukinti pasirinktas detales, ištiesinti nuotrauką ar eksperimentuoti su skirtingais atspalviais. Be to, čia galite redaguoti ne tik nuotraukas, bet ir vaizdo įrašus.

#5 Atvirukai su jūsų nuotraukomis. Suredagavę pasirinktas nuotraukas jas panaudokite šventinių atvirukų kūrimui. Virtualų sveikinimą galite paruošti į savo išmanųjį telefoną įsidiegę „PicCollage Photo & Grid Editor“ programėlę.

Aplikacijoje rasite platų kalėdinių atvirukų rėmelių, lipdukų, užrašų ir fonų pasirinkimą. Paruošę atviruką galėsite jį išsisaugoti savo telefono nuotraukų galerijoje arba tiesiai iš programėlės pasidalinti juo socialiniuose tinkluose ir nusiųsti draugams.

Išskirtinius atvirukus ir pakvietimus į virtualią kalėdinę šventę nemokamai galite sukurti ir internetinėje svetainėje „Greetings Island“. Čia rasite daugybę jau paruoštų atvirukų pavydžių. Jums beliks įkelti nuotrauką, užrašyti savo tekstą ar linkėjimą ir atsispaudanti arba išsiųsti artimiesiems elektroniniu būdu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!