Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/74845/telefono-baterija-paprasti-patarimai-kaip-ja-tausoti-ir-ko-geriau-niekada-nedaryti/spausdinti/

Telefono baterija: paprasti patarimai kaip ją tausoti ir ko geriau niekada nedaryti

Publikuota: 2020-10-05 10:02
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmanieji telefonai eilę metų turi vieną didelę problemą, ir tai yra jų baterijos. Dažnas mūsų skundžiasi dėl per trumpo jos tarnavimo laikotarpio, taip pat labai dažna frazė yra nebelaiko baterija. Sunku būtų nuginčyti faktą, kad daugelis mūsų norėtų turėti išmanųjį, kurį įkrauti pakaktų kartą į savaitę ar dar rečiau.

Telefono baterija: paprasti patarimai kaip ją tausoti ir ko geriau niekada nedaryti

Ir nors gamintojai jau kuris laikas siūlo itin sparčias telefonų baterijų įkrovimo galimybes, tačiau yra nemažai faktorių, kuriais turėtumėme pasirūpinti ir mes patys.

Nemėtykite savo telefono

Išmaniojo telefono kritimas – tikrai ne pats smagiausias atsiminimas. Jeigu Jūsų įrenginys dažnai krinta ant žemės, tai gali turėti gerokai rimtesnių pasekmių nei tik ekrano skilimas, kurį pakeisti yra tikrai nesudėtinga procedūra. Bet ar žinojote ir tai, jog telefono kritimas gali lemti baterijos perkaitimą ar netgi sprogimą? Jeigu dar nežinojote, tai dabar Jums tai nebebus naujiena.

Nenaudokite nekokybiškų įkroviklių

Tai vienas paprasčiausių dalykų, kurį galite padaryti dėl savo išmaniojo telefono. Bent jau kol kas, visi įrenginiai atkeliauja su jiems skirtais įkrovikliais, todėl stenkitės naudoti tik tai ką gaunate su telefonu. Nekokybiški ar netinkami krovimui skirti produktai gali padaryti nemažai neigiamos žalos, o viena didžiausių – baterijos senėjimas.

Venkite telefono įkrovimo aukštoje temperatūroje

Šis patarimas aktualiausias vasarą, tačiau rekomenduojame Jums kuo mažiau krauti savo telefoną, kuomet jis yra karštoje aplinkoje. Teigiama, kad geriausia temperatūra, norint įkrauti baterijas, yra maždaug 25 laipsniai. Vykstant akumuliatoriaus įkrovimui – įrenginio temperatūra kyla, o karštis aplink telefoną teigiamo rezultato nepridės. Tai gali lemti Jūsų įrenginio baterijos išsipūtimą.

Venkite pilno baterijos įkrovimo

Išmaniųjų telefonų gamintojai dažnai pažymi, jog geriausia savo įrenginius yra įkrauti ne 100 proc., o, tarkime, 50. Žinoma, tai reiškia, kad Jums teks įkrauti savo turimą įrenginį dažniau, tačiau tuo pačiu Jūs prailginsite baterijos tarnavimo trukmę.

Kadangi baterijas daugiausiai sudaro ličio polimerai, tai reiškia, jog ilgą laiką nenaudojant savo įrenginio, baterijos viduje gali įvykti pokyčiai, kurie lems trumpėjantį tarnavimo laiką.

Nekraukite telefono per naktį

Nors daugelis išmaniųjų telefonų geba sustabdyti krovimą, kuomet pasiekiama 100 proc., tačiau tai tikrai ne visų įrenginių savybė. Jeigu turite senesnį išmanųjį – venkite krauti jį ilgiau nei to išties reikia. Šis punktas puikiai papildo ir aukščiau paminėtą atvejį, kuomet rekomenduojama pilnai neįkrauti baterijos. Jeigu vis dėlto norite pilno įkrovimo, tai tuomet būkite tikri, jog Jūsų telefonas nebus kraunamas per naktį, nes tai taip pat kenkia baterijai.

Visi aukščiau pateikiami patarimai labai paprasti, todėl jeigu norite apsaugoti savo išmaniojo telefono bateriją – rekomenduojame jais vadovautis. Mums taip pat labai įdomus dar vienas dalykas – ar naudojate greitąjį įkrovimą ar vis dėlto vengiate šio dalyko? Pasidalinkite savo mintimis komentaruose, o taip pat kviečiame sudalyvauti ir mūsų apklausoje.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!