Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/73207/specialistai-pataria-kaip-pasirupinti-telefonu-vasara/spausdinti/

Specialistai pataria, kaip pasirūpinti telefonu vasarą

Publikuota: 2020-06-04 14:57
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vasara – poilsio laikas mums ir tikras išbandymų metas mūsų išmaniesiems. Tai, kad šiltuoju metų laiku klientų srautai išauga, pastebi ir mobiliųjų telefonų servisų atstovai. Specialistų teigimu, dažniausiai vasarą dūžta įrenginių ekranai, išmanieji neįsijungia, ima strigti ar kenčia nuo drėgmės, rašoma pranešime žiniasklaidai. Todėl technologijų gamintojai dalinasi patarimais, kaip telefonus apsaugoti nuo pagrindinių rizikos veiksnių: vandens, saulės ir dūžių.

Specialistai pataria, kaip pasirūpinti telefonu vasarą

Ekranams – išbandymų daugiausia

Kalbėdama apie vasarą išaugantį klientų srautą, mobiliosios įrangos taisymo įmonės „MTTC“ komercijos direktorė Ramutė Varnelytė pastebi, jog šiuo sezonu darbų apimtys išauga 15 proc. Tai yra papildomi keli tūkstančiai klientų, lyginant su vidurkiu.

„Tokias tendencijas stebime nuolatos, o vasara mums nėra tik trys kalendoriniai mėnesiai. Klientų srauto padidėjimą siejame su geru oru – aktyvesniu laisvalaikiu, atostogomis: šis laikas tęsiasi nuo pirmojo ilgesnio savaitgalio per Jonines iki pat spalio. Šiuo metu ilsėtis populiaru ir rugsėjį, be to, klientai dažnai neskuba iškart sugedusį įrenginį remontuoti, kreipiasi ir pora savaičių vėliau. Tuo visiškai nesistebime – sunku laikinai atsisveikinti su telefonu, kuriame sutalpintas visas asmeninis ar darbinis gyvenimas“, – komentuoja R. Varnelytė.

Paklausta, su kokiais įrenginių gedimais dažniausiai tenka susidurti, serviso atstovė R. Varnelytė sako – du trečdaliai klientų pristato įrenginius jau be gamintojo garantijos ir 80 proc. šių atvejų sudaro ekrano dūžiai. Nedidelę 5 proc. gedimų dalį sudaro drėgmės pažeidimai, o likusią – įvairiausi kiti nesklandumai: mikrofonų, garsiakalbių, programinės telefonų įrangos gedimai.

Ragina kreiptis tik į specialistus

Norintiems vasaros be įrenginio taisymo rūpesčių ir laikino atsisveikinimo su savo telefonais, vertėtų jais tinkamai pasirūpinti. Todėl technologijų gamintojai dalijasi patarimais, kuriais vadovaujantis pas meistrus kreiptis nereikės.

„Vanduo kelia didžiausia grėsmę išmaniesiems įrenginiams. Nors telefonai šiuo metu pasižymi atsparumo drėgmei savybėmis, juos vis tiek reiktų laikyti atokiau nuo skysčių, vandens telkinių, saugoti, kad nepaskęstų. Netgi ant įrenginio patekęs nedidelis kiekis gaiviųjų gėrimų gali sugadinti telefoną“, – aiškina „Huawei“ paslaugų ir aptarnavimo direktorius Baltijos šalyse Saulius Vaitekūnas.

Pašnekovo teigimu, laisvalaikį vasarą mėgstame leisti aktyviai arba itin atsipalaiduojame, o tai neretai baigiasi suskilusiu įrenginio ekranu. Anot S.Vaitekūno, telefonų korpusas dūžtantis, tačiau išvengti jo pažeidimų – įmanoma.

„Dviračiai, riedučiai, paspirtukai, įvairiausi sporto užsiėmimai ar aktyvios pramogos prie vandens – be jų vasarą sunku įsivaizduoti. Bet gyventi aktyviai galima ir laikinai įrenginį palikus namuose ar kitoje saugioje vietoje. Taip paprasčiau išvengti rizikos sudaužyti ekraną“, – sako „Huawei“ atstovas.

Tačiau, jei su įrenginiu išsiskirti sunku, S. Vaitekūnas pataria jo nesinešioti galinėje kišenėje, ant ekrano užklijuoti specialią plėvelę arba grūdinto stiklo apsaugą, o patį telefoną laikyti dėkle. Visgi, jei ekranas dužo, patartina kreiptis į specialistus, kadangi tik autorizuotame servise galima išsaugoti gamintojo garantiją.

„Būtent čia paisoma įrenginio technologinių savybių, naudojamos originalios dalys, nes, keičiant ekraną, gali tekti keisti ir kitas vidines dalis. Tik po profesionalaus ir sertifikuoto taisymo originali gamintojo garantija vėl pratęsiama“, – pabrėžia oficialaus „Huawei“ įrenginių serviso Lietuvoje atstovė R. Varnelytė.

Kviečia ilsėtis be rūpesčių

Drėgmė ir ekrano dūžiai – ne vieninteliai pavojai įrenginiams vasarą. S. Vaitekūnas sako, jog telefonams gali pakenkti ir saulė, todėl juos būtina laikyti kuo toliau nuo tiesioginių šilumos šaltinių.

„Karštis kenkia tiek vidinei išmaniųjų įrangai, tiek ir ekranui. Todėl įrenginius reiktų saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių: atvirai nelaikyti paplūdimyje, ant kavinės staliuko atokaitoje, įkaitusiame automobilyje ar šalia laužo. Tokie karščio šaltiniai telefonams ypač kenksmingi: ekranas netgi gali išsilydyti, o vidiniai komponentai perkaisti“, – tvirtina S. Vaitekūnas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!