Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/72139/paprasti-patarimai-kaip-sutaupyti-mobiliuju-duomenu-ir-nustatyti-ribojimus/spausdinti/

Paprasti patarimai, kaip sutaupyti mobiliųjų duomenų ir nustatyti ribojimus

Publikuota: 2020-03-18 17:46
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Norint pilnai išnaudoti – reikalingi mobilieji duomenys arba „Wi-Fi“ prisijungimas. Tai neabejotinai žinome kiekvienas, o menka paslaptis ir tai, jog kuo daugiau programėlių naudojame, kuo daugiau puslapių aplankome – tuo daugiau tų duomenų mums reikia.

Paprasti patarimai, kaip sutaupyti mobiliųjų duomenų ir nustatyti ribojimus

Ar dažnai skaičiuojate kiek mobiliųjų duomenų sunaudojate savo „Android“ telefone? Žinoma, visa tai galite matyti savo mobiliojo ryšio operatoriaus puslapyje arba sąskaitose, kurias tenka apmokėti, tačiau daug paprasčiau viską stebėti yra savo išmaniajame telefone, o ir kontroliuoti tai yra daug paprasčiau nei Jums gali pasirodyti.

Pateikiame trumpą, tačiau naudingą informaciją tiems, kurie nori sutaupyti mobiliųjų duomenų, o taip pat ir sėkmingai tai kontroliuoti. Pradėkime nuo informacijos, kuri padės sunaudoti mažiau interneto, o vėliau papasakosime ir apie kontrolės galimybes Jūsų „Android“ telefone.

Kaip sunaudoti mažiau mobiliojo interneto savo telefone?

Nuo 2017 metų, kuomet buvo pristatyta „Android 7“ operacinės sistemos versija, savo telefonuose mes turime duomenų saugojimo priemonę (ang. data saver), kuri leis Jums šiek tiek sutaupyti.

Norėdami patekti į šią priemonę, Jūs turėtumėte savo telefone susirasti šią priemonę, kuri turėtų būti prie „Wi-Fi“ ir interneto nustatymų. Galite pasinaudoti telefone esančia paieška arba atlikti šiuos žingsnius:

  • Atsidarykite savo telefono nustatymų meniu;
  • Spauskite „Wi-Fi“ ir internetas;
  • Pasirinkite SIM & tinklas;
  • Spauskite Duomenų saugojimo priemonė
  • Įjunkite duomenų taupymo priemonę.
Paprasti patarimai, kaip sutaupyti mobiliųjų duomenų ir nustatyti ribojimus

Jeigu nežinote kaip ši funkcija veikia – pabandysime Jums trumpai paaiškinti. Duomenų saugojimo priemonė apriboja pasirinktų programėlių foninį veikimą. Tai reiškia, kad pasirinktos programėlės negalės siųsti ar gauti informacijos, tuomet kai Jūs ja nesinaudojate.

Paprasti patarimai, kaip sutaupyti mobiliųjų duomenų ir nustatyti ribojimus

Kuomet įjungsite šią funkciją – aktyvuosis Neriboti duomenys punktas, kur galėsite pasirinkti kurios programėlės ir toliau galės naudoti neribotai Jūsų mobiliuosius duomenis. Pavyzdžiui, jeigu turite kokį nors išmanųjį laikrodį bei jo programėlę telefone – galite pasirinkti tą aplikaciją. Tokiu atveju duomenys tarp Jūsų laikrodžio ir programėlės bus nuolatos atnaujinami.

Mūsų rekomendacija būtų leisti neribotą duomenų naudojimą tik toms aplikacijoms, kurios Jums yra labai svarbios. Tai galėtų būti Jūsų el.pašto programėlė, jeigu Jūs nuolat gaunate itin svarbių laiškų ir nenorite kažko praleisti.

Kaip kontroliuoti savo mobiliuosius duomenis ir nustatyti limitus?

Duomenų saugojimo priemonė leis Jums sutaupyti mobiliųjų duomenų, tačiau dar vienas svarbus dalykas – neperžengti savo plano ribų. Tai nėra sudėtinga nustatyti Jūsų telefone. Tereikia atlikti šiuos žingsnius:

  • Atsidarykite savo telefono nustatymų meniu;
  • Spauskite „Wi-Fi“ ir internetas;
  • Pasirinkite Duomenų naudojimas;
  • Pasirinkite reikiamą SIM kortelę;
  • Spauskite Atsiskaitymo ciklas.
Paprasti patarimai, kaip sutaupyti mobiliųjų duomenų ir nustatyti ribojimus

Čia galėsite nustatyti kada yra Jūsų atsiskaitymo diena ir nustatyti kokį duomenų limitą turite. Pavyzdžiui, jeigu Jūsų sutarties su mobiliojo ryšio operatoriumi prasideda 5 mėnesio dieną, tai šią dieną ir reikėtų pasirinkti prie Atsiskaitymo ciklas punkto.

Paprasti patarimai, kaip sutaupyti mobiliųjų duomenų ir nustatyti ribojimus

Žemiau esančiuose nustatymuose galite nustatyti arba mobiliųjų duomenų išjungimą pasiekus tam tikrą ribą arba tiesiog informacinį pranešimą apie duomenų limito išnaudojimą. Jeigu labai dažnai išnaudojate daug duomenų ir viršijate savo turimą planą – rekomenduojame pasilikti vieną ar 2 GB rezerve ir nusistatyti mažesnį limitą.

Norėtumėme atkreipti dėmesį, jog šios instrukcijos paruoštos pagal „OnePlus 7 Pro“ išmanųjį telefoną, todėl jeigu turite kitokį įrenginį – reikiami atlikti žingsniai gali šiek tiek skirtis nuo mūsų pateiktų.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!