Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/72092/pamirsote-slaptazodi-ar-pin-koda-paprasti-budai-kaip-atrakinti-jusu-android-telefona/spausdinti/

Pamiršote slaptažodį ar PIN kodą? Paprasti būdai kaip atrakinti Jūsų „Android“ telefoną

Publikuota: 2020-03-16 18:25
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų apsaugos būdai nuolatos tobulėja ir dabar dauguma mūsų tikriausiai naudojasi pirštų antspaudų jutikliu ar veido atpažinimo funkcija. Tačiau kas jeigu nemėgstame naujovių ir vis dar renkamės apsauginį slaptažodį, PIN kodą ar kitą panašų variantą? Ir kas jeigu visai netyčia pamiršome tą kodą?

Pamiršote slaptažodį ar PIN kodą? Paprasti būdai kaip atrakinti Jūsų „Android“ telefoną

Pateikiame Jums keletą būdų, kurie gali padėti Jums patekti į savo išmanųjį telefoną, kuomet yra pamirštas jo apsaugos kodas. Žinoma, pats paprasčiausias būdas yra naudoti modernesnes saugumo priemones, tačiau jeigu jų esate nepasirinkę – rekomenduojame skaityti toliau.

„Find My Device“

Paprasčiausias būdas kaip atgauti galimybę naudotis savo išmaniuoju telefonu jeigu yra pamirštas jo PIN kodas. Žinoma, tam reikalinga, kad Jūs būtumėte prisijungęs įrenginyje su savo „Google“ paskyra.

Viskas ką Jums reikia padaryti – nukeliauti į „Find My Device“ puslapį, kurį rasite paspaudę šią nuorodą. Tuomet atsidarys žemėlapis, o kairėje pusėje matysite su Jūsų paskyra susietų išmaniųjų telefonų sąrašą. Tuomet spaudžiama „Lock“ ir taip galėsite užrakinti savo telefoną su nauju kodu.

Tiesa, šis būdas gali neveikti su naujausią „Android“ versiją naudojančiais telefonais.

„Smart Lock“

Naujesnės „Android“ operacinės sistemos versijos turi gerokai sustiprintas apsaugas ir atrakinti telefoną, kuomet yra pamirštas slaptažodis, gali būti ne taip lengva. Tačiau dabartinei telefonai turi „Smart Lock“ funkciją, kuri gali Jums pagelbėti.

„Smart Lock“ leidžia Jūsų telefoną atrakinti be jokių papildomų kodų ar slaptažodžių, tačiau tam yra būtinos tam tikros sąlygos – Jūsų nustatyta lokacija, tam tikri įrenginiai susieti su telefonu ar prisijungta prie pasirinkto Wi-Fi tinklo.

Pamiršote slaptažodį ar PIN kodą? Paprasti būdai kaip atrakinti Jūsų „Android“ telefoną

Jeigu nebuvote nusistatę jokių „Smart Lock“ opcijų – dabar pats laikas tai padaryti. Tai ne tik gali išgelbėti Jus pamiršus slaptažodį, tačiau ir esant tam tikroms aplinkybėmis nereikalaus vesti jokių kodų, skanuoti pirštų ar veido ir pan. Šiuos nustatymus rasite Nustatymų meniu prie telefonų apsaugų.

Naudokite „Google“ paskyrą

Jeigu turite išmanųjį telefoną, kuris veikia su „Android 4.4“ ar dar senesne operacinės sistemos versija – „Google“ paskyra gali būti aukso vertės. O ir veiksmai kuriuos Jums reikia atlikti yra itin paprasti.

Visų pirma, Jums reikia penkis kartus neteisingai suvesti apsaugos kodą. Iškart po to Jūs gausite informaciją, kad Jūsų telefonas yra užrakintas, o žemiau galėsite paspausti „Forgot Pattern“ mygtuką. Spaudžiame jį ir toliau viskas dar paprasčiau.

Jums tereikia prisijungti į savo „Google“ paskyrą ir tuomet galėsite pasirinkti naują apsaugos būdą, kuris bus naudojamas Jūsų telefonui atrakinti.

Gamintojų siūlomos opcijos

Kai kurie išmaniųjų telefonų gamintojai siūlo savo apsaugines priemones. Pavyzdžiui, „Samsung“ turi savo sukurtą įrankį „Find My Mobile“. Jeigu turite šios kompanijos telefoną ir naudojat šią aplikaciją – tai gali Jums labai padėti.

Pamiršote slaptažodį ar PIN kodą? Paprasti būdai kaip atrakinti Jūsų „Android“ telefoną

Paskutinė viltis: gamyklinių nustatymų atkūrimas

Jeigu niekas nepadėjo – Jums belieka tik viena vienintelė opcija. Ir tai neabejotinai yra gamyklinių nustatymų atkūrimas. Žinoma, reikia suprasti, jog prarasite visą informaciją, kuri yra Jūsų telefone, tačiau tai turbūt geriau nei nebegalėti naudotis savo telefonu?

Jeigu negalite patekti į savo telefoną, tai Jums ir vėl teks pasinaudoti „Find My Device“ puslapiu, kurį rasite paspaudę šią nuorodą. Pasirinkus savo telefoną Jūs rasite opciją, kuri leis atkurti gamyklinius nustatymus telefone.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!