Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/71732/xiaomi-telefonu-slaptas-kodas-atskleidziantis-baterijos-gyvavimo-trukme/spausdinti/

„Xiaomi“ telefonų slaptas kodas, atskleidžiantis baterijos gyvavimo trukmę

Publikuota: 2020-02-18 16:12
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Žilvinas Degutis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Ar žinojote, kad yra slapti „Xiaomi“ kodai, leidžiantys patekti į paslėptus meniu? Jei turite „Xiaomi“ mobilųjį telefoną su jame veikiančia „MIUI 11“, galite pasiekti slaptą mobiliojo telefono akumuliatoriaus meniu. Įvedus šį kodą, suteikiama detali informacija apie akumuliatorių. Nors ji gali atrodyti kaip eilė nereikšmingų skaičių, ji leidžia mums sužinoti labai įdomų faktą apie mūsų telefono bateriją – įkrovimo ciklai, kuriuos patyrė mūsų išmanaus telefono baterija per visą savo gyvavimo laiką.

„Xiaomi“ telefonų slaptas kodas, atskleidžiantis baterijos gyvavimo trukmę

Tai, kaip dažnai kraunate savo telefoną, turės įtakos akumuliatoriaus gyvavimo laikui. Trumpai tariant, kuo dažniau įkrausite akumuliatorių, tuo geriau jis tarnaus. Norėdami sumažinti akumuliatoriaus nusidėvėjimą, įkraukite kiekvieną kartą, kai akumuliatoriaus lygis pasiekia 10 %, nelaukite kol baterija pilnai išsikraus , o ilgesniam saugojimui stenkitės palaikyti akumuliatoriaus lygi kuo arčiau vidurio (50 %), nedėkite į stalčių pakrovę iki 100 %. Be abejonės, baterijos gyvavimo laikas priklauso ne tik nuo įkrovimo įpročių, bet nuo daugybės veiksnių (temperatūros, jos svyravimo, mechaninio poveikio ir kt.).

„Xiaomi“ telefonų slaptas kodas, atskleidžiantis baterijos gyvavimo trukmę

Pajungę išmanųjį įrenginį krovimui neuždenkite, nepalikite saulėje ant palangės, nes karštis yra vienas iš esminių baterijos tarnavimo laiką mažinančių faktorių. Diagramoje matome, kad baterijos įkrovimų ciklams nemažą įtaką daro didelis baterijos temperatūrų svyravimas. Realiame gyvenime beveik neįmanoma kasdien atitikti tobulą baterijos temperatūros naudojimą, tačiau reikia nepamiršti, kad ne tik šaltis, bet ir didelis karštis, kurį baterija patiria, pavyzdžiui palikta krautis saulėje ar kraunama tuo pat metu žaidžiant didelių resursų reikalaujantį žaidimą, trumpina jos gyvavimo laiką.

„Xiaomi“ telefonų slaptas kodas, atskleidžiantis baterijos gyvavimo trukmę

Įprastai šiuolaikinių išmaniųjų įrenginių ličio jonų akumuliatoriaus (Li-ion) eksploatavimo laikas yra 2 – 3 metai, tai yra maždaug 300 – 500 įkrovimo ciklų, kuriuos garantuoja gamintojai. Po to akumuliatoriaus talpa pradeda mažėti maždaug 20 %.

Taigi, jei turite „Xiaomi“ išmanųjį telefoną veikiantį dėka „MIUI 11“ sukurtos „Android 10“ pagrindu, jūs galite telefono skambinimo aplikacijoje įvesti *#*#6485#*#* kodą, kuris akimirksniu atidarys slaptą akumuliatoriaus meniu. Eilėje šių skaičių, mus domina viena eilutė – MF_02, joje esantys skaičiai ir parodo, kiek pilnų įkrovimų ciklų patyrė jūsų įrenginio akumuliatorius. Pateiktame pavyzdyje per mažiau nei vienerius metus baterija patyrė 150 įkrovimo ciklų ir jei telefonas bus naudojamas bei kraunamas taisyklingai, ji turėtų atitikti minimalų gamintojo garantuotą tarnavimo laiką.

Klaidingi įkrovimo įpročiai yra vieni dažniausių veiksmų, kuriuos mes atliekame su savo išmaniaisiais įrenginiais, dėl kurių vėliau keikiame savo įrenginius ir jų gamintojus.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!