Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/71419/kankina-suletejes-telefono-veikimas-suzinokite-kaip-nesudetingai-pagreitinti-savo-ismanuji-telefona/spausdinti/

Kankina sulėtėjęs telefono veikimas? Sužinokite kaip nesudėtingai pagreitinti savo išmanųjį telefoną

Publikuota: 2020-01-25 17:02
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Lukas Snarskis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Išmaniųjų telefonų, ypatingai tų, kurie naudoja „Android“ operacinę sistemą, veikimas dažnai būna didelė problema. Jeigu nusipirkote pigesnį telefoną – jis po kelių metų ganėtinai akivaizdžiai sulėtėja ir tuomet prireikia ieškoti būdų kaip juos pagreitinti.

Kankina sulėtėjęs telefono veikimas? Sužinokite kaip nesudėtingai pagreitinti savo išmanųjį telefoną

Telefonai.eu pateikia keletą paprastų, tačiau labai naudingų patarimų kaip pagreitinti Jūsų sulėtėjusį išmanųjį telefoną. Dauguma jų yra itin paprasti ir elementarūs, bet dauguma mūsų pamiršta apie tokius galimus problemos sprendimo būdus. Taigi, kaip nesudėtingai paspartinti su vėžliu lenktyniaujantį išmanųjį telefoną?

Ištrinkite nereikalingus failus

Jeigu ilgas laikas nesirūpinote tvarka savo išmaniajame telefone – galima net neabejoti, jog ištrynus nereikalingus failu, tokius kaip nepavykusias nuotraukas ar jau peržiūrėtus filmus, Jūsų telefonas kiek pagreitės. „Android“ telefonams reikia turėtų laisvos vietos tam, jog galėtų sklandžiai veikti.

Visa tai padaryta ganėtinai paprasta. Keliauja į nustatymų meniu. Susirandame punktą saugykla (ang. Storage). Jeigu nepavyksta jo rasti – pabandykite pasinaudoti paieška, nes skirtinguose telefonuose šis punktas gali būti skirtingose jo vietose.

Tuomet Jums belieka patiems ištrinti tai kas nereikalinga telefone arba pasinaudoti Jūsų telefono gamintojo siūloma išvalymo funkcija.

Išjunkite nereikalingus valdiklius

Tikriausiai šiais laikais jau nebedaug kas naudojasi namų ekrano valdikliais (ang. Widgets), tačiau galbūt Jūs vis dar turite vieną ar daugiau? Tuomet išjunkite juos.

Nors tai atrodo labai paprasta funkcija, tačiau jai veikti taip pat reikalingi Jūsų telefone esantys resursai. Jeigu Jūsų telefonas pakankamai lėtas ir norite jį paspartinti – tai vienas iš paprasčiausių būdų. Tiesiog išjunkite nereikalingus valdiklius.

Išjunkite nereikalingas animacijas ar kitus blizgučius

Dauguma gamintojų stengiasi nebeapkrauti savo įrenginių vartotojų sąsajos. Tačiau jeigu naudojate senesnį modelį ar naudojate tokią aplikaciją kaip „Nova Launcher“ ar panašų atitikmenį – pasistenkite išjungti nereikalingas animacijas ar kitus efektus.

Animacijų išjungimas taip pat privers Jūsų telefonas suktis kiek greičiau. Galbūt tai ir nebus kažkoks kardinalus pokytis, tačiau įtraukus šitą punktą į visumą – rezultatai gali nustebinti.

Išjunkite programėles ir išvalykite atmintinę

Jeigu naudojatės daugybe programėlių – nepamirškite jų išjungti. Tai vienas didžiausių problemų su išmaniaisiais telefonais. Visos Jūsų programėlės, jų neišjungus, lieka veikti ir taip naudoja Jūsų operatyviąją atmintį.

Tai dar vienas labai paprastas, tačiau itin efektyvus sprendimas. Jeigu neturite daug RAM atminties – tai tiesiog būtinas žingsnis, kuris leis Jūsų telefonui veikti sklandžiai, na, arba bent jau sklandžiau.

Nenaudokite telefoną išvalančių programėlių

Jūsų išmanusis telefonas pradėjo veikti lėčiau nei įprasta ir nusprendėte įsirašyti programėles, kurios išvalo Jūsų telefoną? Patikėkite, Jums to tikrai nereikia. „Android“ pakankamai gerai pati geba tvarkytis su tokiomis užduotimis, o papildomos tokio tipo aplikacijos naudos ne tik Jūsų įrenginio atmintį, bet ir išeikvos daugiau baterijos.

Šiai dienai tokios programėlės kaip „Clean Master“ atneša daugiau žalos nei duoda realios naudos. Taip yra dėl paprastos priežasties. Tokio tipo aplikacijos savo procesus atlieka gerokai per dažnai, o tai automatiškai lėtina Jūsų telefoną.

Perkraukite savo telefoną

Kaip dažnai perkraunate savo telefoną? Tikriausiai kokį vieną kartą ir tai, tik todėl, jog jis išsikrovė. Viskas labai paprasta ir elementaru – tiesiog perkraukite savo išmanųjį ir tai galimai padės jam veikti sklandžiai.

Atkurkite gamyklinius nustatymus

Niekas nepadeda paspartinti Jūsų išmaniojo telefono? Tuomet iš esmės Jums lieka išbandyti paskutinį galimą sprendimo variantą. Gamyklinių nustatymų atkūrimas pašalins Jūsų visus duomenis, tačiau tai leis Jums pradėti viską iš naujo.

Jūsų telefone nebeliks jokių Jūsų įrašytų programėlių ar failų ir iš esmės viską pradėsite nuo švaraus lapo. Tai galimai gali būti Jūsų paskutinė viltis paspartinti savo išmanųjį.

O kokius būdus paspartinti savo telefoną naudojate Jūs? Ar esate atradę savitą būdą kaip priversti įrenginį veikti greičiau nei jis pats norėtų? Pasidalinkite savo mintimis komentaruose!


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!