Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/68374/ismanusis-uzraktas-yra-geriausiai-slepiama-android-paslaptis/spausdinti/

„Išmanusis užraktas“ yra geriausiai slepiama „Android“ paslaptis

Publikuota: 2019-06-05 10:39
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Ignas Petrikonis
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Pirmasis „Motorola Moto X“, pasirodęs 2013 metais, buvo šlovingas telefonas dėl daugelio priežasčių – nesmarkiai modifikuotos „Android“ sąsajos, „Moto Voice“ bei… „Trusted Bluetooth“. Pastaroji funkcija laikydavo telefoną atrakintą (nereikalaudavo suvesti atrakinimo kodo, kol prie jo prijungtas „Patikimas prietaisas“, kurį nusistatydavote nustatymuose) ir tol, kol, tarkime, klausydavote muzikos per Bluetooth ausines, galėdavote patogiai patekti į savo išmanųjį.

Kai „Google“ pardavė „Motorola“ „Lenovo“, Android kūrėjai „Trusted Bluetooth“ funkcijos neužmiršo, o ją patobulino ir pavertė „Smart Lock“, šiuo metu esančia vos ne kiekviename naujesniame „Android“ telefone. Šiandien ji vis dar išlieka vienu mėgstamiausiu dalykų tarp „Android“ naudotojų.

„Išmanusis užraktas“ yra geriausiai slepiama „Android“ paslaptis

Pavyzdžiui, „Samsung Galaxy S10“ yra puikus telefonas daugeliu prasmių, bet turi vieną didelę bėdą – nepatikimai ir lėtai veikiantį po ekranu sumontuotą pirštų antspaudų skenerį. Tačiau, jeigu naudojate išmanų laikrodį ar belaides ausines, dėka „Smart Lock“, galėsite nebenervinti savęs kiekvieną kartą bandydami atrakinti telefoną. Pakaks ryte vienąkart suvesti atrakinimo slaptažodį ir visą likusią dienos dalį patekti į darbalaukį galėsite tiesiog brūkštelėdami pirštu per ekraną. Na, bent jau tol, kol Bluetooth ryšiu prie telefono bus prijungtas išmanusis laikrodis ar ausinės.

Net ir dienomis, kai užmirštame išmanųjį laikrodį namuose ar belaidės ausinės išsikrauna, „Smart Lock“ vis tiek yra naudingas. Buvimo prie kūno aptikimas – viena iš „Išmanaus užrakto“ funkcijų – reiškia, kad kol telefonas laikomas rankoje, jis nereikalaus slaptažodžio. Kita funkcija – „Patikima vieta“ – leis apie slaptažodį pamiršti namuose, kai tik telefonas, naudodamasis GPS ar kitais ryšiais, aptiks, kad grįžote namo.

„Išmanusis užraktas“ yra geriausiai slepiama „Android“ paslaptis

Ši neįspūdinga ir dažnai pamirštama funkcija yra neįtikėtinai naudinga, todėl labai keista, kad telefonų gamintojai apie ją niekada nekalba. Netgi jos aktyvavimas yra labai paprastas – kai tik pirmą kartą prie telefono per Bluetooth prijungsite naują prietaisą, „Išmanusis užraktas“ paklaus, ar norite jį įtraukti į „Patikimų prietaisų“ sąrašą. Jei taip, pakaks paspausti ekrane įsižiebusį į pranešimą, nuskenuoti pirštų antspaudą/suvesti slaptažodį, ir spustelėti ant prietaiso pavadinimo. Be to, informacija apie šiuos prietaisus taip pat saugoma „Google“ serveriuose, tad kai kitą kartą nusipirksite naują telefoną, nebereikės iš naujo suporuoti šių prietaisų.

„Išmanusis užraktas“ telefono apsaugą paverčia paprastesne. Galbūt tai ir nėra pats saugiausias būdas apsaugoti informaciją išmaniajame (bet kas paėmęs jūsų telefoną jums būnant maždaug iki 10 metrų atstumu gali jį atsirakinti), bet be šios „Android“ funkcijos sunkiai išsiverstų daugybė žmonių. „Android“ šią funkciją turi jau 4 metus, bet konkurentai iš „Apple“ vis dar nesugebėjo jos nukopijuoti ir pritaikyti „iPhone“ telefonuose.


Telefonai.eu
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!