Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/67455/ka-daryti-kad-telefonas-netrikdytu-ramaus-jusu-poilsio/spausdinti/

Ką daryti, kad telefonas netrikdytų ramaus Jūsų poilsio?

Publikuota: 2019-03-25 16:08
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Jau ne vienerius metus kalbama apie tai, kaip elektroniniai įrenginiai (tokie kaip telefonai ar planšetės) trikdo kokybišką mūsų miegą ir gali turėti rimtesnių pasekmių sveikatai. Visgi, daugeliui pakankamai sunku atsisakyti šių įrenginių naudojimo miegamuosiuose – jei esate vienas iš jų, turėtumėte išbandyti šias gudrybes, kurios leis bent šiek tiek sumažinti žalos riziką.

Ką daryti, kad telefonas netrikdytų ramaus Jūsų poilsio?

Nenaudokite elektroninių prietaisų prieš miegą

Pats paprasčiausias būdas užtikrinti miego kokybę yra nesinaudoti šiais prietaisais bent jau pusvalandį iki einant miegoti – tokio laiko tarpo turėtų pilnai pakakti. Tačiau jei tokią sąlygą įgyvendinti pakankamai sudėtinga, išbandykite kitus patarimus – žemiau rasite ne vieną dėmesio vertą metodą.

Įsigykite žadintuvą

Telefonai (https://pigu.lt/lt/foto-gsm-mp3/mobilieji-telefonai) labai dažnai yra naudojami kaip žadintuvai, todėl tarsi būtina šį prietaisą laikyti savo miegamajame. Visgi, jei žadinimui įsigysite atskirą prietaisą, nebeliks priežasčių, kodėl Jūsų mobilusis privalėtų likti miegamajame. Taip užsitikrinsite ramų poilsį ir tuo pačiu įsigysite žavią kambario interjero detalę – žadintuvai gali nustebinti itin stilingu ir įdomiu dizainu.

Išneškite prietaisus į kitą kambarį

Būtų idealu, jei įprastumėte elektroninius prietaisus laikyti kitame kambaryje bent jau miego metu – naudos būtų net ir tuomet, jei prieš atsiguldami dar spėtumėte panaršyti internete ar pasekti šviežiausias naujienas socialiniuose tinkluose. Geriausia, jei planšetinis kompiuteris ar Jūsų išmanusis iš karto turėtų konkrečią savo vietą – tuomet kur kas paprasčiau išsiugdysite šį įprotį.

Naudokite Bluetooth ryšiu veikiančias ausines

Prieš užmigdami mėgstate klausytis muzikos ar motyvuojančių audio knygų? Tai dar nereiškia, jog telefonas ar planšetė privalo būti tame pačiame kambaryje – šiais laikais tam galima pasitelkti Bluetooth ausines. Daugelis jų kokybiškai veikia ir šiek tiek didesniu atstumu, todėl drąsiai galėsite užsiimti mėgstama veikla net ir tuomet, kai elektroniniai prietaisai bus kitame kambaryje. Šias ausines, kaip ir planšetes ar telefonus, gera kaina galite įsigyti Pigu.lt el. parduotuvėje.

Sumažinkite telefono apšvietimą

Jei vis tik nuspręsite elektroninius įrenginius laikyti miegamajame, pasistenkite, kad jie netrukdytų Jums atsipalaiduoti. Vis daugiau prietaisų turi mėlynąją šviesą sumažinantį nakties režimą, tačiau jei tokios funkcijos Jūsų telefone nėra, patys rankiniu būdu galite minimalizuoti apšvietimo lygį ar įjungti režimą „Netrukdyti“. Tuomet jokie skambučiai ar žinutės nedrums Jūsų ramybės!

Išbandykite telefono programėles

Nors toks metodas vertinamas gana prieštaringai, įdomumo dėlei galite išbandyti miego kokybę sekančias programas, reaguojančias į įvairius judesius bei garsus. Eksperimentuodami ir šiek tiek koreguodami miego aplinką, galėsite pastebėti, kokie įpročiai, patiekalai ar kiti kasdienybės elementai Jums leidžia pailsėti kokybiškiau.

Optimizuokite miego aplinką

Ne tik elektroniniai įrenginiai, bet ir kiti veiksniai gali turėti įtakos prastesniam Jūsų miegui, todėl turėtumėte pasirūpinti, kad miegamasis pavirstų poilsio tvirtove. Ne mažiau svarbūs ir Jūsų asmeniniai įpročiai. Patartina eiti miegoti tuomet, kai jaučiatės mieguistas, o jeigu naktį prabudote ir negalite užmigti ilgiau nei 20 minučių, pravartu atsikelti, nuveikti ką nors atpalaiduojančio ir vėl sugrįžti į lovą.

Kiekvieno iš mūsų organizmas yra individualus, todėl tai, kas veikia vieniems, gali visiškai netikti kitiems. Tačiau visi šie metodai pakankamai skirtingi, tad išbandę juos visus, nesunkiai atrasite tą, kuris asmeniškai Jums leis pagerinti miego kokybę!

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!