Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/67092/kaip-is-apple-watch-paskambinti-facetime/spausdinti/

Kaip iš „Apple Watch“ paskambinti „FaceTime“

Publikuota: 2019-02-25 10:34
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Nors „Apple Watch“ neturi kameros, dar nereiškia, kad negalite naudoti „FaceTime“ audio funkcionalumo.

„FaceTime“ audio, puikios garso kokybės dėka tai yra geras būdas kalbėtis su kitu „Apple“ įrenginį turinčiu naudotoju. „FaceTime“ nėra skirtas vien tik „Mac“, „iPad“ ir „iPhone“ naudotojams. Paskambinti „FaceTime“ audio (tik garso, be vaizdo) galima ir iš „Apple Watch“ skambutį inicijuojant tiek išmaniame „Apple“ laikrodyje, tiek ir „iPhone“.

Kam tas „FaceTime“ audio?

Kiekvienas gali turėti savo priežasčių naudoti „FaceTime“ audio (nekalbu apie vaizdo skambučius). Pavyzdžiui esant užsienio šalyje kurioje mobilus ryšys ir skambučiai brangūs – esant Wi-Fi aprėpties zonoje galima paskambinti artimiesiems pasinaudojus „FaceTime“. Mums, greito interneto išlepintiems, Wi-Fi greitis užsienyje atrodo nepaprastai lėtas (toks jis neretai ir yra) ir video skambučio kokybė gali būti tikrai prastoka, tačiau kokybiškam „FaceTime“ audio skambučiui to Wi-Fi greičio gali ir pakakti. Tokiu būdu „FaceTime“ audio leis ne tik pašnekėti ilgėliau, bet ir nekainuos nieko ar kainuos bent jau ženkliai pigiau nei paprastas skambutis.

Kita situacija kai aš dažnai naudoju „FaceTime“ audio – sodyba. Ten naudojant mano pasirinktą mobilaus ryšio operatorių, ryšys toks prastas, kad neretai nepavyksta susikalbėti – girdimas kas antras pašnekovo žodžio skiemuo. Į medį lipti nesinori, o ir kalbėti suradus geresnio ryšio padėtį, visiškai nejudant nėra patogu. Sodyboje turiu mobilių duomenų modemą (su kito operatoriaus SIM) - duomenų ryšys 4G ir veikia patikimai. Naudodamas „FaceTime“ audio, nors ryšio kokybės pakaktų ir vaizdo skambučiui, galiu paskambinti namiškiams ar draugams ir „nemikčiodamas“ su jais pasišnekėti, net ir „kalbėdamas į savo riešą“ būdamas gana toli nuo „iPhone“.

Žodžiu, situacijų, kai „FaceTime“ audio yra naudingas ir net yra problemos sprendimas – gali būti įvairių.

Kaip inicijuoti „FaceTime“ skambutį „Apple Watch“

Nors aš „Siri“ naudoju dažnai, žinau jog nemažai tautiečių nėra dideli „Siri“ draugai. Tačiau paprasčiausias būdas (mano galva) norint inicijuoti „FaceTime“ skambutį iš „Apple Watch“ yra kreiptis į „Siri“.

  1. Ištarkite Hey Siri, paspauskite ir palaikykite nuspaudę besisukančią laikrodžio svirtelę arba paspauskite ant Siri įskiepio jei naudojate „Siri“ ciferblatą.
  2. Pasakykite FaceTime [kontakto vardas].

Atlikus šiuos paprastus veiksmus „Apple Watch“ inicijuos „FaceTime“ audio skambutį.

Kaip inicijuoti „FaceTime“ skambutį „Phone“ aplikacijoje „Apple Watch“

  1. „Apple Watch“ aplikacijų sąraše paspauskite ant Phone aplikacijos piktogramos.
  2. Paspauskite ant Contacts.
  3. Iš sąrašo pasirinkite kontaktą su kuriuo norite susisiekti.
  4. Paspauskite ant telefono ragelio piktogramos.
  5. Paspauskite FaceTime Audio. Jei su pasirinktu kontaktu nėra galimybės susisiekti per „FaceTime“ – „FaceTime Audio“ pasirinkimo nebus.
Kaip iš „Apple Watch“ paskambinti „FaceTime“
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!