Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/66794/4-gudrybes-android-savininkams-perkurkite-telefona-i-patogiausia-sau/spausdinti/

4 gudrybės „Android“ savininkams: „perkurkite“ telefoną į patogiausią sau

Publikuota: 2019-01-30 15:22
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Vienas didžiausių „Android“ telefonų operacinės sistemos privalumų – galimybė ją pritaikyti prie savininko poreikių. Technologijų kūrėjai dalinasi gudrybėmis, kokius nustatymus ir kaip pakeisti, kad išmanusis veiktų sparčiau, ilgiau ir efektyviau.

4 gudrybės „Android“ savininkams: „perkurkite“ telefoną į patogiausią sau

Jūsų dėmesiui – 4 Arnoldo Lukošiaus, „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto, patarimai, padėsiantys transformuoti telefoną į patogesnį sau ir sutaupyti mobiliųjų duomenų bei baterijos energijos.

1. Daugiau laisvės

Jūsų telefonas dėl griežtų „Google“ nustatymų atsisako prisijungti prie kito įrenginio, programėlės atsidaro per lėtai, o gal norėtumėte, kad išmaniojo ikonėlės būtų lygiuojamos kitoje pusėje? Visa tai ir dar daugiau galite pakeisti – tereikia tapti savo telefono programuotoju.

Nustatymuose rinkitės aplanką „About phone“, suraskite skiltį „Build number“ ir paspauskite ją septynis kartus. Sveikiname, ką tik tapote savo išmaniojo kūrėju, o jo nustatymuose atsirado naujas aplankas „Developer options“. Čia rasite daugybę įprastai paslėptų pasirinkimų, padėsiančių papildyti savąjį „Android“ naujomis funkcijomis, pavyzdžiui: susikurti papildomą slaptažodį, jei pirmąjį pamirštumėte, koreguoti ikonėlių veikimo greitį arba pakeisti saugumo nustatymus.

2. Gigabaitus taupantis skaitymas

Jei esate iš tų, kurie didesnę tekstų dalį perskaito internete, o ne knygų puslapiuose, tuomet turėtumėte žinoti, kad tai išeikvoja nemažai mobiliųjų duomenų. Tačiau ilgesnių žinučių socialiniuose tinkluose ar straipsnių naujienų portaluose skaitymo atsisakyti nereikia, tiesiog išbandykite taupymo režimą.

„Chrome“ naršyklės paieškos laukelyje įveskite junginį chrome://flags, o tada tarp ekrane atsidariusių pasirinkimų suraskite skiltį „Enable Reader Mode Toolbar Icon“ ir ją patvirtinkite. Nuo šiol, kiekvieną kartą skaitant, šalia portalo nuorodos matysite dviejų dydžių A raides simbolizuojančią ikonėlę. Ją paspaudus, tekstas bus pateikiamas patogesniu, prie telefono ekrano prisitaikančiu bei mažiau duomenų sunaudojančiu formatu. Be to, ši funkcija iš teksto panaikins ir kai kurias, skaityti trukdančias reklamas.

3. Savame telefone – sava tvarka

Vis daugiau laiko praleidžiate telefone ieškodami reikiamos programėlės? Gali būti, kad netvarkos ekrane priežastis – telefono gamintojo išdėstymo nustatymai, kurie jums tiesiog netinka. Gera žinia ta, kad galite susikurti savus.

Tai padaryti paprasta, tereikia įsidiegti programėlę „Nova Launcher“ arba „Action Launcher“. Kiekviena jų padeda patogiai, pasirinkta tvarka „Android“ ekrane išdėlioti mėgstamiausias arba paslėpti mažiau naudojamas aplikacijas, susikurti ir skirtingai pažymėti aplankus bei rinktis iš įvairios stilistikos užsklandų. Be to, šios programos leidžia papildyti išmanųjį naudingomis funkcijomis, pavyzdžiui: greituoju srauto patikrinimu „Facebook“ tinkle arba el. pašte neatidarant jų aplikacijų.

4. Ilgiau veikianti baterija

Nuo kelių iki keliasdešimt kartų per dieną ekrane pasirodantys priminimai ir pranešimai – kiekvieno telefono savininko kasdienybė. Kartais jie padeda, kartais blaško, tačiau visuomet eikvoja išmaniojo bateriją. „Android“ savininkai jų kiekį sumažinti arba visai atsisakyti gali dviem būdais: greituoju bei detaliuoju.

Pastarasis reikalauja daugiau laiko: nustatymų skiltyje atsidarykite aplikacijų sąrašą ir prie kiekvienos nurodykite, ar ji gali siųsti pranešimus, ir jei taip – kokios rūšies. Jeigu norite tai padaryti greičiau, tuomet kiekvieną kartą ekrane pasirodžius pranešimui, laikykite jį įspaudę, kol atsiras mygtukas „App info“. Paspaudę jį, panaikinkite varnelę, leidžiančią siųsti pranešimus, ir jų iš konkrečios programėlės daugiau nebegausite.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!