Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/66158/kaip-susigrazinti-per-klaida-istrintas-nuotraukas-android-telefone/spausdinti/

Kaip susigrąžinti per klaidą ištrintas nuotraukas „Android“ telefone?

Publikuota: 2018-12-05 08:13
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©Telefonai.eu
Inf. šaltinis: Telefonai.eu

Tikriausiai kiekvienas esame susidūrę su problema, jog netyčia ištrynėme vieną ar kitą svarbią nuotrauką iš savo išmaniųjų telefonų. Naudojantis asmeniniais kompiuteriais, ypatingai su „Windows“ operacine sistema, susigrąžinti taip prarastas akimirkas nėra sudėtinga. Tačiau gerokai sudėtingiau viskas, kai ištriname nuotraukas iš savo telefonų.

Pirmiausia Jums reikėtų parsisiųsti programėlę „DiskDigger“, kurią rasite „Play Store“ parduotuvėje. Tai tikrai nėra vienintelė aplikacija, kuri gali pagelbėti atkurti ištrintas fotografijas, tačiau „DiskDigger“ turi bene mažiausiai reklamų tarp visų tokio tipo veikiančių sprendimų.

Vienas svarbiausių dalykų, kurį reikėtų padaryti jeigu netyčia ištrynėte tai ko nenorėjote ištrinti – išjungti bet kokį interneto ryšį, ar tai būtų Wi-Fi ir mobilusis duomenų ryšys. Reikėtų žinoti tai, kad ištrynus kažką iš savo išmaniojo telefono, ištrinti duomenys dar kuris laikas lieka duomenų saugykloje, iki tol kol tuos duomenis pašalina nauji. Atminkite, jog itin svarbu sureaguoti kuo greičiau.

Kaip susigrąžinti per klaidą ištrintas nuotraukas „Android“ telefone?

Taigi, jeigu pastebėjote, jog ištrynėte tai ko nenorėjote ištrinti – įsijunkite „DiskDigger“ programėlę, kuri turėtų rasti Jūsų ištrintas nuotraukas ir pasirinkite kur norėtumėte jas atkurti – ar tai būtų tam tikras katalogas telefone, o galbūt norėtumėte išsaugoti jį kažkurioje kitoje saugykloje. Tiesa, Jums gali nepavykti atkurti originalios kokybės nuotraukos jeigu Jums nėra suteiktos pilnos root teisės telefone.

Aukščiau paminėtu atveju, programėlė stengiasi atkurti prarastą nuotrauką pagal anksčiau išsaugoto miniatiūrą. Dėl šios priežasties Jums gali pavykti atkurti tik žemesnės kokybės paveikslėlį. Žinoma, jeigu Jūs turite root privilegijas savo išmaniajame – tuomet yra labai didelė tikimybė, kad pavyks atkurti ir originalią nuotrauką.

Tiesa, jeigu „DiskDigger“ nepavyko rasti Jūsų ištrintų nuotraukų – rekomenduojame nustatymuose nuimti varnelę nuo punkto, kuris susijęs su minimaliu failo dydžiu. Dar vienas dalykas į kurį reikėtų atkreipti dėmesį – norint atkurti prarastas nuotraukas Jums teks įsigyti mokamą šios aplikacijos versiją.

Susiduriate su tokia situacija itin dažnai? Tuomet reikėtų apsisaugoti ir pradėti naudoti programėles, kurios gali patalpinti Jūsų nuotraukas į atskirą saugyklą. Bene geriausias pasirinkimas šiuo atveju būtų „Google Photos“, kurios leidžia talpinti neribotą kiekį nuotraukų, tol kol jos yra tinkamo dydžio.

Naudojant šią ar panašią programėlę Jūs visada turėsite atsargines savo nuotraukų kopijas ir net jei netyčia jas ištrinsite iš savo telefono – jos vis tiek liks internetinėje saugykloje. Jeigu naudosite būtent „Google Photos“ – nepamirškite nukeliauti iki nustatymų ir pasirinkti kaip dažnai norite, jog Jūsų nuotraukos būtų saugomos virtualioje saugykloje.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!