Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/64944/5-budai-suzinoti-savo-wi-fi-tinklo-slaptazodi/spausdinti/

5 būdai sužinoti savo „Wi-Fi“ tinklo slaptažodį

Publikuota: 2018-09-04 09:12
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Yra penki būdai kaip sužinoti belaidžių tinklų slaptažodžius, prie kurių buvote anksčiau prisijungę.

1. Pažiūrėkite numatytąjį maršrutizatoriaus slaptažodį

Šis būdas tinka jūsų asmeniniam maršrutizatoriui ar bet kuriam kitam, prie kurio jūs turite prieigą. Dauguma šiuolaikinių maršrutizatorių turi unikalų tinklo pavadinimą ir slaptažodį, kurie nustatyti pagal numatytuosius nustatymus.Paprastai jie yra ant etiketės su serijos numeriu arba ant specialaus priklijuoto lipduko.

Jums reikia patikrinti maršrutizatoriaus pagrindą. Jei ten nieko nėra, pabandykite paieškoti instrukcijoje arba „Google“ paieškoje pagal maršrutizatoriaus modelį.

5 būdai sužinoti savo „Wi-Fi“ tinklo slaptažodį

2. Sužinokite slaptažodį iš „Windows“ tinklo nustatymų

Jei esate prisijungę (dabar ar kažkada anksčiau) prie tinklo per „Windows“, tuomet sistema primins užmirštą slaptažodį. Priklausomai nuo „Windows“ versijos, meniu elementų pavadinimai gali skirtis, tačiau reikšmė yra maždaug vienoda.

Jums reikia eiti į „Tinklo ir bendrinimo centrą“ ir patekti į belaidžių tinklų sąrašą. Tada atidaryti reikiamo tinklo nustatymus ir pažiūrėti į laukelyje „Tinklo saugumo raktas“ esantį slaptažodį, nepamirškite pažymėti „Rodyti įvesties simbolius“.

3. Patikrinkite slaptažodį „OS X“ sistemoje

Su „Mac“ viskas yra paprasta. „OS X“ saugo slaptažodį iš bet kurio tinklo, prie kurio kada nors prisijungėte, ir žinoma, jį galima pamatyti.

Tai atliekama per „Keychain“, kur saugomi visi jūsų slaptažodžiai. Paleiskite jį per „Spotlight“ arba iš „Applications“ aplanko ir pasirinkite „System“ skyrių, esantį kairėje šoninėje juostoje. Tada suraskite norimą tinklą sąraše ir spustelėkite mygtuką „i“ žemiau esančiame skydelyje. Tuomet pažymėkite „Rodyti slaptažodį“ ir įvedę administratoriaus slaptažodį, pamatysite savo „Wi-Fi“ slaptažodį.

4. Raskite slaptažodį maršrutizatoriaus žiniatinklio sąsajoje

Jei turite prieigą prie žiniatinklio sąsajos, tada routerio slaptažodį galite peržiūrėti ten. Norėdami tai padaryti, eikite į naršyklę 192.168.0.1 (arba 192.168.1.1) ir įveskite savo prisijungimo vardą ir slaptažodį. Kiekvieno gamintojo meniu struktūra skiriasi, bet svarbiausia rasti skyrių „Wireless Network“, kuriame yra saugos elementas su saugos parinktimis. Jame taip pat yra raktas, t. y. bevielio tinklo slaptažodis.

Numatytasis slaptažodis yra paslėptas ir norint, kad jį rodytų reikia spustelėti mygtuką „Rodyti slaptažodį“ arba kažką panašaus.

5 būdai sužinoti savo „Wi-Fi“ tinklo slaptažodį

5. Nustatykite naują slaptažodį

Jei slaptažodžio neįmanoma gauti, tuomet reikia jį nustatyti iš naujo. Šis metodas yra tinkamas tik tuo atveju, jei jums reikalingas jūsų paties maršrutizatoriaus slaptažodis, tačiau metodas veikia visiškai bet kuriame maršrutizatoriuje, nes kiekvienas iš jų turi „Reset“ atstatymo mygtuką, kuriuo galima iš naujo jį nustatyti. Vienintelis trūkumas yra tas, kad jei jūsų interneto paslaugų tiekėjas naudoja konkrečius ryšio nustatymus, turėsite jį konfigūruoti dar kartą.

Paspauskite „Reset“ mygtuką adata ir laikykite nuspaudę keletą sekundžių (jei tai nepadės, tada spauskite iš naujo, neatleisdami išjunkite maršrutizatorių 30 sekundžių, o tada laikydami nuspaudę mygtuką vėl įjunkite jį, po 30 sekundžių atleiskite „Reset“ mygtuką). Po to maršrutizatoriaus nustatymai bus iš naujo nustatyti į standartinius, ir jūs galėsite nustatyti naują slaptažodį.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!