Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/64632/pamirsote-telefono-pin-koda-ka-reiketu-daryti/spausdinti/

Pamiršote telefono PIN kodą, ką reikėtų daryti?

Publikuota: 2018-08-08 18:25
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©Sugedo.lt
Inf. šaltinis: Sugedo.lt

Pamiršote telefono PIN kodą, ką reikėtų daryti?PIN kodas (asmeninis identifikavimo numeris) gali būti vadinamas slaptažodžiu, jo pagalba vyksta vartotojo autorizacija. PIN kodas turi būti žinomas tik SIM kortelės turėtojui, jis neturėtų patekti į kitų asmenų rankas.

PIN kodas susideda iš 4 skaitmenų, kuriuos, atrodytų, lengva prisiminti. Tai atrodo paprasta, jei telefoną dažnai išjungiate ir įjungiant jums vėl reikalingas PIN kodas, tačiau, jei nenorite prietaiso išjungti arba iš naujo perkrautį mėnesį ar ilgiau, tiesiog galite pamiršti jums taip svarbią keturių skaičių kombinaciją.

Ką daryti, jei pamiršote PIN kodą?

Jei vis dėlto atsitiko taip, kad pamiršote PIN kodą, galite naudoti vieną iš siūlomų parinkčių.

Pamėginkite surasti dokumentus ar pakuotę, kurią gavote įsigydami SIM kortelę. Būtent čia rasite informaciją apie PIN kodą. Be to, ten jūs taip pat rasite vadinamąjį PUK kodą. PUK kodas bus reikalingas norint atrakinti SIM kortelę, jei ją būsite užblokavę įvesdami PIN kodą (ji blokuojama po 3 bandymų įvesti neteisingą PIN kodą).

Jei užblokavote SIM kortelę ir turite PUK kodą, tuomet nesijaudinkite, nes galėsite ne tik atrakinti savo numerį, bet ir išjungti PIN kodo reikalavimą ar netgi pakeisti jį kitu, jums labiau patinkančiu. Tiesiog turite nepamiršti, kad PUK kodas, susidedantis iš 8 skaitmenų, po 10 bandymų įvesti neteisingą kodą visiškai blokuoja SIM kortelę, ir šiuo atveju vienintelis būdas yra susisiekti su artimiausiu savo telefonų operatoriaus biuru.

Kai kurie operatoriai SMS žinute pateikia PUK kodą – jei to neturite. Norėdami tai padaryti, turite paskambinti į telefoninio ryšio paslaugas teikiančią bendrovę, identifikuoti savo tapatybę paso duomenimis ir paprašyti PUK kodo.

Jei PUK kodo neužblokavote, o tik pamiršote PIN kodą, kai kurie operatoriai telefonu gali jį pasakyti. Taip pat PIN bei PUK kodus galite sužinoti jūsų telefonų operatoriaus teikiamų paslaugų puslapyje, savo paskyroje.

Galbūt jūsų PIN kodas labai paprastas, pavyzdžiui, 0000 arba 1234, tačiau tiksliai neprisimenate kokia tų paprastų skaičių kombinacija? Turėtumėte nepamiršti, kad SIM kortelė bus užblokuota, jei 3 kartus neteisingai įvesite PIN kodą.

Na, jei išnaudosite visas galimybes ir savo operatoriaus tinkle neturite asmeninės paskyros, tuomet kreipkitės į artimiausią jums telefonines paslaugas teikiantį biurą ir paprašykite pakeisti SIM kortelę, ar išduoti naują PIN ir PUK kodą. Nepamirškite asmens dokumento.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!