Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/64497/5-iphone-triukai-kurie-jums-palengvins-gyvenima/spausdinti/

5 „iPhone“ triukai, kurie jums palengvins gyvenimą

Publikuota: 2018-07-27 09:10
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©Delfi.lt
Inf. šaltinis: Delfi.lt

Tiek „iPhone“, tiek „Android“ operacinės sistemos telefonai turi savo privalumų ir trūkumų, tačiau niekas nesiginčija, kad „iOS“, paprasčiau naudotis, o „Android“ – lengviau pritaikyti asmeniniams poreikiams. Šiame straipsnyje skirsime dėmesio „iPhone“ įdiegtoms funkcijoms, apie kurias galbūt nežinojote, ir aptikę tikrai apsidžiaugsite, žada popsci.com

„iPhone“ gali pasitarnauti kaip gulsčiukas

Galbūt nežinojote, kad „iOS“ kompase yra dar viena paslėpta funkcija. Įjungę kompasą ir perbraukę pirštu ekraną į kairę, aptiksite gulsčiuko funkciją. Taigi, nuo šiol nereiks sukti galvos, kaip tvarkingai ant sienos pasikabinti paveikslą, nes gulsčiukas, pasirodo, visada po ranka.

5 „iPhone“ triukai, kurie jums palengvins gyvenimą
© DELFI / Kiril Čachovskij

Skaičiuotuvo gudrybė

Tenka daug naudotis savo telefono skaičiuotuvu? Greičiausiai puikiai žinote, kaip erzina tos akimirkos, kai paspaudžiate ne tą skaitmenį, ir tenka skaičiavimą pradėti iš naujo. Pasirodo, viską galima labai greitai ištaisyti ir tam tikrai nereikia spausti nei C, CA mygtukų. Tiesiog per ekraną, kur rodomi jūsų įvesti skaitmenys, brūkštelkite pirštu į vieną ar kitą pusę: vienas brūkštelėjimas – vienas ištrintas skaitmuo.

Galimybė paslėpti asmenines nuotraukas

Visi be išimties kartais savo draugams į rankas duodame savo telefoną, norėdami parodyti nuotraukų ar vaizdo įrašų. Tik kas, jei jūsų galerijoje yra nuotraukų, kurios skirtos tik jums? Laimei, „iPhone“ suteikia galimybę labai paprastai paslėpti tokius vaizdus nuo pašalinių akių. Nuotraukų galerijoje pasirinkite vieną ar kelias nuotraukas, jas pažymėkite ir pasirinkite „Share“ (arba funkciją „Dalintis“), o tuomet – „Hide“ (funkciją „Slėpti“). Kaip ir teigiama pranešime, ši nuotrauka taps nematoma, tačiau ją lengvai pasieksite per „Albums“ ekraną.

Praradote telefoną? Ne bėda

Net jeigu ir nesinaudojate „Apple Health“ programėle, patariame užpildyti „Medical ID“ skyrių. Kodėl? Viskas labai paprasta. Ten įvesti duomenys, pavyzdžiui, kam esate alergiškas ir jūsų artimųjų kontaktinė informacija, pasirodys užrakintame ekrane, kai kas nors, radęs pamestą jūsų telefoną, spustels „Pagalbos skambučių“ nuorodą. Taigi, jeigu jūsų „iPhone“ pasimes, jį radęs geros valios žmogus tokiu atveju galės be vargo rasti būdą, kaip su jumis susisiekti.

Pranešimai per kameros blykstę

Tie, kuriems labiau priimtinas vizualus pranešimų gavimo būdas, o ne garsinis signalas, ši blykstės funkcija tiktai patiks – pasirodo, apie gautus pranešimus gali perspėti būtent ji. Tokia funkcija gana patogi per susitikimus, kai žmonės savo telefonus ant stalo neretai pasideda ekranu į apačią. Norite išbandyti šią funkciją? Atsidarykite telefono nustatymus, tuomet pasirinkime bendruosius ir galiausiai pasirinkite prieinamumo parinktį. Dabar tereikia įjungti LED blykstės funkciją pranešimams.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!