Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/63641/4-patarimai-telefono-svarai-palaikyti/spausdinti/

4 patarimai telefono švarai palaikyti

Publikuota: 2018-05-16 16:04
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

4 patarimai telefono švarai palaikytiIšmanieji kasdien turi atlaikyti ne tik intensyvų „elektroninį“ naudojimą, bet ir pastovią riebaluotų pirštų, braižančių dulkių ir odos nešvarumų ataką. Tačiau lipnių ekranų išvengti galima, tereikia žinoti ir laikytis pagrindinių telefono higienos taisyklių. Jūsų dėmesiui – Arnoldo Lukošiaus, „Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto, patarimai, kurių laikantis išmanusis visuomet atrodys kaip naujas.

Kelnių klešnė = subraižytas ekranas

Ekranas – jautriausia ir labiausiai besitepanti išmaniojo telefono dalis, kurios priežiūrai reikia skirti ypatingą dėmesį. Jį valykite tik su specialia mikropluošto šluoste. Ją laikykite švariai, nes net menkiausia smėlio smiltelė šluostėje gali įbrėžti ekraną, o įbrėžimai gerokai sumažina ekrano atsparumą smūgiams.

Dėl tos pačios priežasties, nepatariama ekrano valyti ir popieriniu rankšluosčiu ar tiesiog į kelnes. Beje, kadangi daugelio šiuolaikinių flagmanų nugarėlės neretai taip pat gaminamos iš stiklo, jų priežiūra turėtų būti tokia pati kaip ir ekranų.

Cheminės priemonės: naudoti ar ne?

Labai svarbu atminti, kad ekrano priežiūrai negalima naudoti valiklių, kurių sudėtyje yra spirito, acetono, acto ar kitos rūgšties. Telefono ekranas yra padengtas riebalus atstumiančia medžiaga ir tokie valikliai gali ją pažeisti. Mikropluošto šluostę geriausia sudrėkinti tiesiog vandeniu, o jei telefonas jam atsparus – ekraną net galima pakišti po tekančia srove. Žinoma, geriausiai jį valo specialiai ekranų stiklams sukurti valikliai. Jie ne tik saugiai pašalina riebius pirštų atspaudus, bet ir sunaikina bakterijas bei padeda nupoliruoti jau esamus mikro įbrėžimus.

Lizdams – oro srovė ir ausų krapštukai

Atskiro dėmesio reikalauja įkrovimo, ausinių, SIM ir Micro SD kortelių lizdai bei mikrofono ir garsiakalbio ertmės. Šioms vietoms užsiteršus, nepatariama naudoti jokių valiklių, net ir tada, kai telefonas yra atsparus vandeniui. Tokiais atvejais nešvarumus geriausia išpūsti suspausto oro balionėliu, kurį įsigyti galima bet kurioje elektronikos detalių parduotuvėje.

Jei balionėlis nepadeda, galima išbandyti ausų krapštukus. Tiesa, jais naudotis patariama atsargiai, saugantis smulkių detalių pažeidimo. Beje, itin kruopščiai nuvalyti reikėtų asmenukių kameros plotą, nes šalia jos būna įrengti ir keli jutikliai, kuriems užsiteršus, telefonas pradeda streikuoti.

Valyti ar saugoti?

Dažno ir kruopštaus telefono valymo galima išvengti, pasirūpinus tinkama apsaugos nuo purvo priemone. Viena tokių – apsauginis telefono dėkliukas, pridengiantis ir ekraną. Toks dėkliukas, kaskart jį užvėrus, nuvalys stiklą, o korpuso ir garsiakalbių nepasieks nešvarumai.

Norintiems neaprengto telefono patariama išbandyti skystą ekrano dangą su nano dalelėmis. Jos ne tik neleidžia veistis bakterijoms, bet ir suteikia papildomo atsparumo vandeniui bei įbrėžimams. Alternatyvus pasirinkimas, apsaugantis stiklą nuo įbrėžimų bei nešvarumų – apsauginė, skaidri plėvelė, užklijuojama tiesiog ant ekrano.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!