Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/63035/kaip-isjungti-iphone-ar-ipad-jei-neveikia-isjungimo-mygtukas/spausdinti/

Kaip išjungti „iPhone“ ar „iPad“, jei neveikia išjungimo mygtukas

Publikuota: 2018-05-07 07:03
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Ramūnas Blavaščiūnas
Aut. teisės: ©MacArena.lt
Inf. šaltinis: MacArena.lt

Nors tai nėra pati naudingiausia „iOS 11“ funkcija, galimybė įrenginį išjungti nespaudžiant fizinio, „iOS 11“ įrenginio šone esančio į/išjungimo mygtuko tam tikrose situacijose gali būti labai naudinga.

Nuo pat „iOS“ atsiradimo, šios operacinės sistemos naudotojai norintys išjungti „iPhone“, „iPad“ ar „iPod touch“ buvo priklausomi nuo įrenginio į/išjungimo mygtuko, „Apple“ vadinamo įrenginio „užmigdymo/pažadinimo“ (sleep/wake) mygtuku. Įprastai norint išjungti „iOS“ įrenginį paspaudžiamas ir palaikomas nuspaustas „užmigdymo/pažadinimo“ mygtukas ir ekrane pasirodžius pranešimui apie galimybę įrenginį išjungti – perbraukiama pirštu per tą pranešimą.

Kaip išjungti „iPhone“ ar „iPad“ jei neveikia išjungimo mygtukas

„iPhone 7“ kompanija pristatė statinį, judančių dalių neturintį „Home“ mygtuką, kurios veikimo principas labai panašus į „iOS“ įrenginių ekranuose įdiegtus „3D Touch“ jutiklius. Panaikinusi mechaninį „Home“ mygtuką, „Apple“ pakeitė ir įrenginio priverstinio perkrovimo procesą į jį pajungdama ir garso sumažinimo mygtuką.

„iOS 11“ įdiegta nauja galimybė leidžianti įrenginį išjungti ir neliečiant fizinių mygtukų. Tai gali praversti kai neveikia „užmigdymo/pažadinimo“ ar garso reguliavimo mygtukai.

Kur rasti įrenginio išjungimo funkciją.

  • „iOS 11“ įrenginyje atidarykite Settings aplikaciją.
  • Paspauskite ant General.
  • Atsidariusio funkcijų sąrašo apačioje pamatysite Shut Down mygtuką
  • Jei norite įrenginį išjungti – paspauskite ant jo.
  • Ekrane pamatysite standartinį „iOS“ įrenginio išjungimo vaizdą: perbraukę per juostą viršuje įrenginį išjungsite, o paspaudę ant piktogramos apačioje – įrenginio išjungimą atšauksite.
Kaip išjungti „iPhone“ ar „iPad“ jei neveikia išjungimo mygtukas
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!