Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/61734/kaip-isrinkti-mobiluji-telefona-vaikams/spausdinti/

Kaip išrinkti mobilųjį telefoną vaikams?

Publikuota: 2017-11-28 07:11
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Kiekvienuose namuose nenumaldomai artėja akimirka, kuomet vaiko prašymai padovanoti telefoną nebegali būti ignoruojami. Amžius, nuo kurio mažieji pradeda naudotis mobiliaisiais telefonais, kasmet vis mažėja, todėl net ir pradinukai gali paprašyti tokios dovanos Kalėdoms ar gimtadieniui. Pakankamai sudėtinga išsirinkti telefoną sau, tačiau į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkant jį vaikams?

Kaip išrinkti mobilųjį telefoną vaikams?

Išmanusis ar mobilusis?

Jaunesniems vaikams keliauti į mokyklą su naujausiu išmaniuoju telefonu gali būti šiek tiek nesaugu, o jam iškritus iš rankų, rizikuojate prarasti pakankamai dideles investicijas. Išmanieji įrenginiai siūlo gausybę įvairių funkcijų ir galimybių, todėl gali būti sunku kontroliuoti mažųjų veiklą interneto platybėse, tačiau daugelyje modelių galima pasirūpinti specialia tėvų kontrolės programėle ir tokiu būdu išvengti galimų nemalonumų.

Klasikiniai mobilieji telefonai dažniausiai būna gerokai tvirtesni ir mažiau funkcionalūs, todėl ne taip traukia vagis ir kur kas labiau tinka kaip pirmasis telefonas. Pavyzdžiui, neseniai su nauja išvaizda ir galimybėmis į rinką sugrįžęs „Nokia 3310“ telefonas dabar turi spalvotą ekraną ir fotoaparatą, tad pačių paprasčiausių funkcijų jaunesniems vaikams pilnai užtenka. Galima pagalvoti ir apie paprastesnį išmanųjį telefoną – „Alcatel Pixi 4“ turės liečiamą ekraną, priekinę ir galinę kameras bei pasižymės puikiomis techninėmis specifikacijomis, tačiau taip pat nepareikalaus didelių investicijų. Šį ir kitus mobiliuosius telefonus gera kaina galite įsigyti pigu.lt elektroninėje parduotuvėje.

Šis pasirinkimas iš esmės priklausys nuo Jūsų vaiko amžiaus – jaunesniems užteks ir mobiliojo telefono, tuo tarpu paaugliai gali pareikalauti įspūdingais parametrais pasižyminčio išmaniojo.

Kokį dydį rinktis?

Telefono dydis priklausys nuo to, kokiems tikslams jis bus naudojamas – jeigu vaikas su šiuo prietaisu tik rašys ir skambins, jam užteks ir mažesnio ekrano, kuris patogiai tilptų delne. Tuomet galima rinktis 4 colių ar dar šiek tiek mažesnius ekranus.

Vis dėlto, daugelis moksleivių naudoja šiuos prietaisus ir kaip mokymosi priemonę, tad jeigu svarstote apie tokį variantą, reikėtų rinktis didesnius, 4–5 colių išmaniųjų telefonų ekranus. Tokie modeliai vis dar bus patogiai valdomi, tačiau pasiūlys kur kas daugiau galimybių. Vyresniems vaikams gali patikti ir 5–6 colių įstrižainės telefonai – nors jie sunkiai tilps į ranką ar kišenę, naudodamiesi tokiu telefonu vaikais galės patogiai atlikti visas kasdienes užduotis ar net skaityti elektronines knygas. Tuomet vertėtų atsižvelgti ir į ekrano raišką – HD (1920x1080) ar UHD (2560x1440) užtikrins nepriekaištingą vaizdą, todėl knygų skaitymas ar filmų peržiūros taps kur kas malonesnės.

Rinkdami telefoną vaikams, turėtumėte pagalvoti apie jų poreikius – jeigu patiems mažiausiems užteks įprasto mobiliojo, vyresniesiems bus svarbios ir kitos savybės, pavyzdžiui, daili išvaizda ar puikiai fotografuojanti kamera. Į tokius jų reikalavimus vertėtų atsižvelgti – tokiu būdu išvengsite papildomų pirkinių ir galėsite būti tikri, kad išrinktas telefonas ne vienerius metus pateisins Jūsų atžalų lūkesčius.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!