Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/61722/pirmoji-pagalba-suslapus-telefonui-kaip-elgtis-kad-nebutu-dar-blogiau/spausdinti/

Pirmoji pagalba sušlapus telefonui: kaip elgtis, kad nebūtų dar blogiau

Publikuota: 2017-12-01 09:26
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©tv3.lt
Inf. šaltinis: tv3.lt

„Rasti drėgmės sukelti pažeidimai“ – toks įrašas garantinio aptarnavimo specialisto išvadoje reikš tik vieną, – jūsų laukia nemenkos išlaidos telefono remontui. Tačiau yra dalykai, kuriuos žinant iš anksto, galima išvengti problemų ateityje.

Bet kokiu atveju nemeluosime – reikia žinoti, kad išmanieji telefonai labai nemėgsta vandens. Jeigu jau jūsų telefonas „skendo“, supraskite, kad tai greičiausiai reiškia naujo telefono paieškų pradžią arba brangų remontą.

Aišku, jeigu jūsų telefonas turi atsparumo vandeniui funkciją, galite ramiai sau minkyti ekraną toliau. Vėlgi, turite žinoti, kad net ir tie patys „Apple“ savo „iPhone 7“ garantijoje yra nurodę: jeigu telefonas nebeveikia po kontakto su vandeniu – tai yra jūsų asmeniniai rūpesčiai. Yra nemažai būdų, kaip telefono „viduriai“ gali sušlapti: jis gali įkristi į balą, nelaimė gali ištikti tualete, lietus gali kiaurai permerkti kišenes ir panašiai. Veiksmai, kurių turite imtis, visais atvejais yra vienodi.

Pirmoji pagalba sušlapus telefonui: kaip elgtis, kad nebūtų dar blogiau

Pirmoji pagalba

Visų pirma, tai yra akivaizdu, reikia ištraukti telefoną iš drėgmės šaltinio. Kuo greičiau tai padarysite, tuo daugiau galimybių, kad telefonas išgyvens. Antrasis žingsnis, ir tai yra dar vienas labai svarbus dalykas, – kuo skubiau išjunkite įrenginį.

Beveik visiems modeliams išjungti tik ilgai laikomas įjungimo/išjungimo mygtukas. Jeigu fiziškai įmanoma – ištraukite maitinimo elementą. Jokiu būdu nekratykite telefono bandydami jį „išvalyti“. Plaukų džiovintuvo naudojimas yra bloga idėja, taip jūs galite tik pabloginti situaciją. Ką galite padaryti, tai nuvalyti jį sausu rankšluosčiu.

Iškart po telefono išjungimo atjunkite jame viską, kas atsijungia ir ištraukite, kas išsitraukia: SIM kortelę ir papildomos atminties kortelę. Jeigu jūsų telefono modelis leidžia – atidarykite dangtelį ir išimkite maitinimo elementą. Tai yra svarbu todėl, kad be akumuliatoriaus telefonas negaus elektros impulsų, kurie gali sukelti komponentų oksidaciją.

Protingas sprendimas – iškart vežti specialistams

Dabar, kai atlikote privalomus veiksmus, viskas priklausys nuo sėkmės ir telefono atsparumo drėgmei. Idealus atvejis – susirinkti savo nelaimėlį pusiau išrinktą telefoną ir vežti jį į mobiliųjų telefonų servisą reanimacijai.

Sertifikuoti ir patyrę meistrai kasdien susiduria su tokių problemų ištiktais vartotojais, ir turi būdų bei priemonių, kaip spręsti šią problemą. Beje, galite stipriai nesukti galvos, ką daryti su telefono garantine priežiūra, jeigu tokia jam dar galioja. Įrenginio komponentams sušlapus, teisės į ją jūs netenkate automatiškai ir neginčijamai. Faktiškai visuose telefonuose yra paslėpti keli davikliai, kurie vizualiai pakeičia spalvą iš baltos į raudoną, jeigu į telefono vidų patenka drėgmė. Todėl tikėtis, kad servise „nepastebės“ tokio gedimo yra naivu.

Patekus pas meistrus jūsų telefono lauks kelios galimos lemtys: vienu atveju telefonas bus išvalytas nuo drėgmės, nugrandyti oksidavęsi jo kontaktai ir jis vėl pradės rodyti gyvybės ženklus, kitu atveju teks keisti motininę plokštę ir, tikriausiai, bateriją. Priklausomai nuo oksidavimosi lygio net ir pradėjus veikti telefonui, niekas jums garantijos, kad įrenginys neišsijungs po mėnesio, neduos.

Kai kurie pažeidimai gali pasireikšti ir praėjus savaitei ar pusmečiui po „avarijos“, todėl telefono „reanimavimo“ kaštų įvertinimo riziką tenka prisiimti vartotojui.

Negalite vežti specialistams – ryžiai

Kai kuriais atvejais greitai atvykti pas meistrus nėra galimybių. Patologiškai neatsargiems žmonės netgi yra specialūs telefono džiovinimo rinkiniai. Tačiau kur kas paprasčiau (ir pigiau) naudoti liaudies patikrintus metodus – dėkite telefoną į indą su ryžiais. Taip, tais pačiais ryžiais.

Skamba gal ir juokingai, tačiau paprasti ryžiai yra puikus absorbuojanti drėgmę medžiaga, kuri palaipsniui ištrauks ją iš jūsų telefono. Beje, turite žinoti, kad telefonui „paskendus“ kavoje, gazuotuose gėrimuose ar panašiuose skysčiuose, ryžiai jau nepadės. Įrenginį teks bet kokiu atveju vežti į servisą, nes ryžiai niekaip nepadės ištraukti iš telefono cukraus ar dažiklių.


tv3.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!