Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/59718/kaip-issirinkti-demesio-verta-ismanuji-svarbiausi-parametrai/spausdinti/

Kaip išsirinkti dėmesio vertą išmanųjį? Svarbiausi parametrai

Publikuota: 2017-06-08 13:02
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Gamintojams sparčiai plėtojant ir diegiant naujausias technologijas, pirkėjams tampa gana sunku išsirinkti jų poreikius geriausiai atitinkantį prietaisą. Be abejo, visų svarbiausia ne skambūs reklaminiai šūkiai, o realūs įrenginio parametrai. Nagrinėti informacinius lapelius ir specifikacijas gan painu, tačiau, jei norite, kad telefonas atitiktų jūsų lūkesčius, pasidomėti – būtina. Taigi, paprastai ir aiškiai: į kokius parametrus būtina atkreipti dėmesį prieš renkantis naują išmanųjį telefoną?

Kaip išsirinkti dėmesio vertą išmanųjį? Svarbiausi parametrai

Įrenginio ekranas

Prieš rinkdamiesi telefoną, turėtumėte įvertinti ekrano dydį – mažesnis ekranas suteikia komforto jausmą, lengvai telpa kišenėje, yra patogus naudoti, tuo tarpu, didesnis ekranas užtikrins geresnį funkcionalumą ir galimybę kokybiškiau mėgautis pramogomis, ypač peržiūrint įvairius vaizdo įrašus ar žaidžiant žaidimus.

Anot Brigitos Kiršytės, „Samsung“ produktų žinovės, turėtumėte nepamiršti ir ekrano tipo. „Šiai dienai praktiškiausias variantas yra „Super AMOLED“ ekranas, mat jis užtikrina ne tik maksimaliai ryškų vaizdą, puikiai matomą net šviečiant saulei, bet ir sunaudoja mažiau energijos negu kiti ekranai. Norėdami išvengti įbrėžimų, rinkitės telefoną, pasižymintį pažangiausia ekrano apsauga – geriausiai šį standartą šiandien atitinka įrenginiai, turinys „Corning Gorilla Glass 5“ stiklą“, – sako ji.

Baterijos talpa

Baterijos gyvavimo laikas šiandien mums yra ypatingai svarbus, kadangi telefonu ne tik skambiname, bet ir naudojame jį pramogoms bei darbui. Todėl, neretai jį tenka įkrauti bent kartą per dieną. Tiesa, baterijos tarnavimas priklauso nuo daugybės veiksnių: ekrano dydžio, procesoriaus, operacinės sistemos, naudojimo intensyvumo.

„Turite atkreipti dėmesį į gamintojo nurodytą informaciją, kiek laiko telefonas veikia budėjimo ir pokalbio režimais, bet svarbiausia – baterijos talpą. Tiems, kurie telefonu naudojasi itin daug, siūlome nepamiršti, kad mažiausia baterijos talpa turėtų būti bent 3000 mAh. Įvertinkite ir tai, ar telefonas turi greito krovimo funkciją, mat ji leidžia vos per dešimt minučių įkrauti telefoną tiek, kad šis gali tarnauti keletą valandų“, – teigia ekspertė.

Procesorius ir atmintis

B. Kiršytės teigimu, jeigu telefoną naudojate muzikos klausymuisi, naršymui internete ar keliems atsiminimams įamžinti – jums turėtų pakakti ir 4 branduolių, 1–1,5 GHz taktinio dažnio procesoriaus. Tuo tarpu, norėdami žaisti aukščiausios kokybės žaidimus, žiūrėti 4K vaizdo įrašus, dirbti be jokių trikdžių, naudotis daugybe jums reikalingų programėlių ir kitų įrankių vienu metu, telefonui nepakenks ir galingesnis procesorius. Palyginimui, naujausi flagmanai pasižymi 8 branduolių (4x2,3 GHz ir 4x1,7 GHz) taktinio dažnio procesoriais.

„Nepamirškite ir operatyviosios atminties, kuri taip pat yra svarbi telefono našumui – paprastam naudojimui šiandien užteks 2 GB RAM, tuo tarpu, norintys dar didesnio našumo ir telefoną perkantys ilgesniam laikotarpiui, turėtų rinktis įrenginius, turinčius 3–4 GB RAM“.

Kameros galimybės

Ekspertė pastebi, kad dauguma mūsų kameros kokybę vertiname pagal megapikselių skaičių – esą, kuo jis didesnis, tuo geriau. Vis dėlto, tai nėra teisinga, nes nuotraukų kokybė priklauso ir nuo daugybės kitų veiksnių: kameros jutiklio, diafragmos, greičio, tikslumo ar vaizdo stabilizavimo.

„Reikia įvertinti ir tai, kad šiuolaikiniuose telefonuose siūlomi įvairūs fotografavimo rėžimai – nuo sporto iki tobulos asmenukės, kurie leidžia dar kokybiškiau užfiksuoti nepamirštamą gyvenimo akimirką. Tad, atkreipkite dėmesį, kad vien į kameros megapikselius žiūrėti neverta. Turėtumėte geriau pasidomėti apie telefono kameros funkcijas bei parametrus, arba, jei turite galimybę, išbandyti ją dar būdami parduotuvėje“, – pataria specialistė.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!