Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/5480/jusu-nesiojamajam-kompiuteriui-is-karto-nepavyksta-prisijungti-prie-wi-fi-tinklo/spausdinti/

Jūsų nešiojamajam kompiuteriui iš karto nepavyksta prisijungti prie „Wi-Fi“ tinklo

Publikuota: 2006-11-12 08:22
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Jeffas Bertolucci
Aut. teisės: el. paštas ©Lietuvos Rytas, UAB
Inf. šaltinis: el. paštas Kompiuterija – PC World

Patikrinkite, ar tinklas neperkrautas kitų duomenų. Gali būti, jog prie jo yra prijungti įtaisai, siunčiantys garsą ar vaizdą iš vieno namo galo į kitą. Norėdami patikrinti, ar šie įtaisai turi įtakos jūsų tinklo spartai, atjunkite juos ir stebėkite, kaip į tai reaguoja tinklas. Ne mažiau gali trukdyti ir radijo bangomis skleidžiami trukdžiai. Į „NetStumbler“ panašios priemonės ieško triukšmo signalų šaltinių. Trukdyti taip pat gali kokia nors buitinė įranga, pavyzdžiui, bevielis telefonas.

„NetStumbler“ ras netoli jūsų veikiančius kitus bevielio ryšio tinklus, kurių kelvedžiai nustatyti tokiu pat dažniu kaip ir jūsiškis. 2,4 GHz bangų ruože veikia trys vienas kitam netrukdantys kanalai – 1, 6 ir 11. Pasirinkite mažiausiai apkrautą. Taip pat patikrinkite nešiojamojo kompiuterio priimamo signalo stiprumą.

NetStumbler
Jei „Wi-Fi“ kelvedžiui dirbti trukdo radijo signalai, „NetStumbler“ apie tai bematant informuos. Atkreipkite dėmesį į signalo ir triukšmo santykį (Signal-to-Noise – SNR). Dideliam triukšmui (nedidelis skaičius SNR stulpelyje) įtakos gali turėti kaimynystėje veikiantis kelvedis, besinaudojantis tuo pačiu bevielio ryšio kanalu.

Jei įmanoma, pastatykite kompiuterį arčiau signalo siųstuvo. Būtent dėl silpno signalo bevielio ryšio tinklas namuose gali veikti nerangiai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!