Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/51612/patarimas-ios-9-vartotojams-kaip-isvengti-dideles-saskaitos-uz-mobiluji-interneta/spausdinti/

Patarimas „iOS 9“ vartotojams, kaip išvengti didelės sąskaitos už mobilųjį internetą

Publikuota: 2015-10-02 08:02
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Paulius Orinas
Aut. teisės: ©iTouch.lt
Inf. šaltinis: iTouch.lt

Kompanija „Apple“, kartu su prieš dvi savaites išleista operacine sistema „iOS 9“, pristatė ir dar vieną naują funkciją. Tai – „Wi-Fi Assist“. Tiesa, ji gali labiau pakenkti nei padėti vartotojui.

Ši funkcija „iOS“ įrenginyje iš pirmo žvilgsnio atlieka naudingą funkciją – stengiasi vartotojui pateikti geriausios spartos interneto ryšį, nustatant, kuris ryšio metodas tuo metu yra geresnis: „Wi-Fi“ ar mobilusis (su sąlyga, kad abu yra įjungti).

Patarimas „iOS 9“ vartotojams, kaip išvengti didelės sąskaitos už mobilųjį internetą

Būtent šis nustatymo metodas ir lemia tai, kada esant prastesniam „Wi-Fi“ ryšiui, yra vartojamas mobilusis ryšys, o kartu su juo ir vartotojo duomenų perdavimo plano suteikti gigabaitai ar dar blogiau – papildomi pinigai.

Tačiau blogiausia yra „Wi-Fi Assist“ veikimo esmė, o tai, kad funkcija yra pagal nutylėjimą įjungta kiekviename įrenginyje, kuriame įdiegta operacinė sistema „iOS 9“. Laimei, funkciją galima išjungti nukeliavus į įrenginio nustatymus: Settings – Cellular ir pačioje sąrašo apačioje išjunkite „Wi-Fi Assist“.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!