Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/50906/paprastas-iphone-triukas-rysio-stiprumui-nustatyti/spausdinti/

Paprastas „iPhone“ triukas ryšio stiprumui nustatyti

Publikuota: 2015-08-13 19:23
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©Alfa.lt
Inf. šaltinis: Alfa.lt

Kiekvienas, kuris kada nors kovojo su savuoju „Apple iPhone“ nesant pakankam ryšiui žino, jog ryšio stiprumą rodančios padalos ekrano kamputyje ne visada atspindi realybę.

Tačiau yra itin paprastas triukas, kuris padės išsiaiškinti, koks iš tiesų yra ryšio stiprumas jūsų išmaniajame įrenginyje konkrečiu momentu.

Tam tereikia atlikti keletą paprastų žingsnių:

#1 Savo „iPhone“ klaviatūroje suveskite specialų kodą *3001#12345#*bei paspauskite skambinimo mygtuką. Tai perkels jus į „Lauko testavimo režimą“ (Field Test Mode). Tuomet pamatysite, jog viršutiniame kampe jūsų ryšio indikatorius pasikeitė į skaitmenis.

#2 Tuomet sugrįžkite į pagrindinį meniu ekraną palaikydami „Home“ mygtuką maždaug 6 sekundes. „iPhone“ parodys pagrindinį meniu langą, tačiau skaičiukai kampe ir toliau išliks. Jei ant skaičiaus paspausite, jis vėl pavirs padalomis.

Ką reiškia kampe rodomi skaičiai? Jie atvaizduojami kaip neigiami, o kuo aukštesnis skaičius, tuo geresnis yra jūsų ryšis. Tarkime, skaičius tarp -40 ir -77 reiškia tikrai gerą ryšio tinklą, atitinkantį 5 padalas, o žemiau -100 ribos ryšys yra itin prastas.

Jeigu norite, jog šis režimas dingtų ir visuomet būtų rodomos tik ryšio padalos, dar kartą suveskite kodą *3001#12345#*.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!