Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/47528/mobilieji-telefonai-kaip-issirinkti-geriausia-is-tokios-gausybes/spausdinti/

Mobilieji telefonai: kaip išsirinkti geriausią iš tokios gausybės?

Publikuota: 2014-11-21 09:39
Tematika: Ryšio technika
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai

Šiais laikais mes tiesiog neįsivaizduojame savo gyvenimo be mobiliųjų telefonų. Gatvėje, mieste, prekybos centruose, darbe, namie ir visur kitur galime išvysti daug žmonių, kurie nepaleidžia iš rankų šio technologijos stebuklo. Mobilieji telefonai šiuo metu turi labai platų pasirinkimą. Todėl išsirinkti sau tinkamiausią gali būtu sunkoka. Ne paslaptis, kad dabar visi ieškome išmaniųjų telefonų. Pasinaudokite puikiais patarimais ir išsirinkti geriausią telefoną bus visiškai paprasta:

Mobilieji telefonai: kaip išsirinkti geriausią iš tokios gausybės?
  1. Atidžiai apgalvokite savo poreikius. Geriausia būtų, jei juos surašytumėte ant lapuko: ar Jums reikia didelio ar mažo telefono ekrano? Ar yra svarbu, kad mobilieji telefonai turėtų gerą filmavimo kamerą? Kokių kitų papildomų funkcijų Jums reikia?
  2. Kokios operacinės sistemos norėtumėte? Šiuo metu yra keturios pagrindinės sistemos: „Android“, „Blackberry“, „iOs“ ir „Windows Phone“. Visos jos turi savų privalumų, todėl geriausia būtų rinktis pagal telefonų modelius.
  3. Labai svarbu yra išsirinkti ir operatorių, kurio paslaugomis naudositės. Jei gyvenate Lietuvoje, mobilieji telefonai yra galimi su šiais operatoriais: „Tele2“, „Bitė“ ir „Omnitel“.
  4. Nuspręskite, kokios įrangos norėtumėte savo išmaniajame telefone. Čia yra pateikiamos kelios funkcijos, kurios yra tikrai reikalingos:
    • Gražus ekranas. Reikėtų nuspręsti, ar norėtumėte „Amoled“ ar „LCD“ ekrano. Taip pat atkreipkite dėmesį ir į rezoliuciją. Gerai, jei ji būtų bent 800 x 480 pikselių. O geriausia bus, jei išsirinksite telefoną su 1280 x 720 pikseliais.
    • Tinkamas dydis. Nedidelis ekranas gali erzinti, tačiau per didelis – ilgainiui gali tapti nepatogus. Tendencijos nuolat keičiasi, todėl ieškokite „aukso viduriuko“.
    • Ilgas baterijos tarnavimo laikas.
    • „Dual-Core“ procesorius. Mobilieji telefonai su šiuo procesoriumi turi ilgesnį baterijos tarnavimo laiką. Jei įmanoma, rinkitės dviejų branduolių procesorių.
    • Operacinės sistemos atnaujinimas. Jei perkate „Android“ telefoną, rinkitės „Android 4.0“ operacinę sistemą. Jei „Windows Phone“ – „Windows Phone 7.5“. Jei „Blackberry“ – „BB7“. Na, o jei „iPhone“, tada rinkitės „4S“, arba bent „4“. Geriau nepirkite „3GS“.
    • Gera kamera. Prieš pirkdami telefoną, pabandykite padaryti kelias nuotraukas pabandymui ir pažiūrėkite, kokia yra nuotraukų kokybė.
    • Atminties kortelė. Nors ir neprivaloma, tačiau labai gerai, jei telefonas turės bent 8 gigabaitų vidinę atmintį, su galimybę papildomai įsidėti 16–32 gigabaitų atminties kortelę.
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!