Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/38281/is-sim-korteles-i-debesi/spausdinti/

Iš SIM kortelės – į debesį

Publikuota: 2013-02-04 15:11
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©Tinklaraštis „įDebesis“
Inf. šaltinis: Tinklaraštis „įDebesis“

Iš SIM kortelės – į debesįVis labiau populiarėjant debesų technologijoms, tapo įprasta svarbiausių failų atsargines kopijas saugoti duomenų talpykloje „Dropbox“ ar „Google“ diske. Tačiau jūsų kontaktai (telefono numeriai) vis dar saugomi SIM kortelėje ar telefono atmintyje? Jei turite išmanųjį telefoną, laikas pamiršti nepatikimą kontaktų saugojimą SIM kortelėje.

Daug paprastesnis, saugesnis, jei naudojate anksčiau aprašytą dviejų žingsnių prisijungimą, ir šiuolaikiškesnis sprendimas – „Google kontaktai“. Čia gali būti išsaugomi ne tik jūsų el. pašto adresai, tačiau sudaromi pilni jūsų pažįstamų asmenų kontaktiniai profiliai: vardas, pavardė, nuotrauka, el. pašto adresas, telefono numeris, internetinės svetainės adresas, gyvenamoji vietos adresas, „Google plus“ profilio nuoroda ir kita svarbi informacija.

Esant galimybei naudotis internetu, kontaktai sinchronizuojami jūsų išmaniajame telefone, tereikia prisijungti prie savo „Google“ paskyros. Jei pamesite, sudaužysite telefoną ar pažeisite SIM kortelę, jūsų kontaktai vis tiek bus saugomi internete. Bet kuriuo paros metu prisijungę prie „Gmail“ galėsite juos tvarkyti savo nuožiūra ir perkelti į kitą išmanųjį telefoną.

Gimus socialiniam tinklui „Google plus“, kurti naujus, ar redaguoti esamus kontaktus tapo dar lengviau. Jei jūsų pažįstamas asmuo turi „Google plus“ profilį, pakanka įvesti jo el. pašto adresą ir visi duomenys bus automatiškai užpildyti. Taip gausite ir papildomos, ateityje praversiančios kontaktinės informacijos, kurios galbūt net nežinojote.

Taigi, naudotis „Google“ kontaktų paslauga itin patogu, lengva ir saugu. Niekada neprarasite jums svarbių kontaktų, jie visada bus saugiai patalpinti jūsų „Google“ paskyroje.


įDebesis
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!