Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/37955/kai-telefonas-suslapo-5-zingsniai/spausdinti/

Kai telefonas sušlapo: 5 žingsniai

Publikuota: 2013-01-11 19:06
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©Balsas.lt
Inf. šaltinis: Balsas.lt

Kai telefonas sušlapo: 5 žingsniai Žiemą gal rečiau, o vasarą tikrai dažniau pasitaiko netyčiomis įmesti telefoną į vandenį. Kai jį varvantį ištraukiate iš vonios ar ežero, neskubėkite mintyse atsisveikinti: pabandykite atlikti 5 savo telefono gaivinimo veiksmus. Gali būti, kad viskas ir pasibaigs tik išgąsčiu.

1. Išjunkite

Vos tik ištraukę telefoną iš vandens pirmiausia jį išjunkite. Taip apsaugosite jį nuo trumpojo jungimo, jei jis dar neįvykęs. Jokiu būdu telefono nekratykite, kad geriau išbėgtų vanduo: nuo jo jis gali prasiskverbti dar giliau. Jei tik įmanoma, kuo greičiau išimkite bateriją. Jeigu telefonas prieš įkrentant į vandenį buvo išjungtas, nemėginkite jo įjungti ir patikrinti, ar veikia. Tai galėsite padaryti tik po poros dienų.

2. Išardykite

Jeigu jūsų telefoną galima išardyti (nuimti galinį dangtelį, išimti SIM kortelę, atminties kortelę, ausinių lizdo kamštelį), taip ir padarykite. Kad telefono vidinė dalis greičiau išdžiūtų, reikia padaryti kuo daugiau ertmių orui.

3. Išsiurbkite

Jei turite dulkių siurblį su specialiu antgaliu plyšiams valyti, pabandykite juo išsiurbti telefoną ir taip pašalinti iš jo kaip galima daugiau drėgmės. Siurbkite kiekvieną ertmę bent po 5 minutes. Jei neturite siurblio, galite naudoti plaukų džiovintuvą, tik jokiu būdu nepūskite karšto oro – tai gali sugadinti detales. Naudokite tik šalto oro srovę.

4. Leiskite išdžiūti

Telefoną galima įdėti į kokį nors indelį ir užpilti jį ryžiais, nes jie gerai ištraukia drėgmę. Sukaupkite kantrybę ir palikite jį džiūti bent 48 valandas. Pamatę dar likusių drėgmės požymių palikite džiūti toliau. Jeigu ekranas jau nebėra išrasojęs, vadinasi, telefonas turėtų būti išdžiūvęs.

5. Įjunkite

Tai paskutinis žingsnis prieš bandant patikrinti savo telefono gyvybę. Pasak specialistų, jei viską padarėte kaip nurodyta, didelė tikimybė, kad jis ir vėl veiks.


Balsas.lt
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!