Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/35658/mobiliojo-telefono-etiketas-ar-laikotes-jo/spausdinti/

Mobiliojo telefono etiketas – ar laikotės jo?

Publikuota: 2012-08-02 08:39
Tematika: Ryšio technika
Aut. teisės: ©IT Naujienos
Inf. šaltinis: IT Naujienos

Kiekvienas išsilavinęs žmogus laikosi stalo, aprangos ir elgesio etiketo taisyklių, o ar kada susimąstėte, jog egzistuoja ir mobiliojo telefono etiketas, į kurį taip pat privalu atsižvelgti?

Mobiliojo telefono etiketas - ar laikotės jo?
Nuotrauka iš thedailystar.net

Pristatome jums penkis pagrindinius mobiliojo telefono etiketo reikalavimus.

1. Venkite intymių ir asmeniškų temų. Jei esate kavinėje, darbe ar parduotuvėje, o jums staiga paskambino geriausia drauge ir pradėjo klausinėti vakarykščio pasimatymo smulkmenų bei detalių, jokiu būdų to nepasakokite viešume, nes šalia esančiam žmogui neprivalu klausytis jūsų asmeninio gyvenimo nutikimų.

2. Kuo rečiau naudotis „Google“ paslaugomis. Su kolega pradėjote diskuoti įdomia tema ir staiga suabejojote pateikto argument svarumu? Jokiu būdu nepulkite kiekvieno nežinomo fakto ieškoti ar tikrinti telefone esančioje paieškos sistemoje. Kartais galima pasinaudoti šiuo privalumu, tačiau ne per dažnai.

3. Renginių bei švenčių metu mobilusis telefonas privalo būti išjungtas. Net jei laukiate svarbaus skambučio ar žinutės, vykstant kokiam nors renginiui, jį reikia išjungti, kad neparodytumetė neparbos šventės kaltininkams. Tokia pati taisyklė galioja ir svarbių pietų ar vakarienės metu.

4. Nepalikite balso pranešimų. Šiais laikais niekas nebemėgsta gauti ir klausyti balso žinučių, todėl užuot erzinę pašnekovą ir kaskart jam palikinėję tokius pranešimus, geriau parašykite tekstinį – tikėtina, kad atsakymą gausite greičiau.

5. Nekalbėkite telefonu vonios kambaryje. Tyrimų duomenys atskleidė, jog net 85% mobiliųjų vartotojų kartu juos nešasi ir į vonios kambarį. Taip elgtis nepatartina, nes nuo drėgmės ir vandens prietaisas gali nebeveikti.

O jūsų, mieli skaitytojai, ar nekankina blogi mobiliojo telefono įpročiai?

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!