Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/rysiai/3237/skaitmeniniu-namu-vizija-nuotolinis-pultelis/spausdinti/

Skaitmeninių namų vizija: nuotolinis pultelis

Publikuota: 2006-02-05 07:05
Tematika: Ryšio technika
Autorius: Rimas Abromavičius
Aut. teisės: el. paštas ©Lietuvos Rytas, UAB
Inf. šaltinis: el. paštas Kompiuterija – PC World

Jums reikės:

  • Kompiuterio ir prie jo prijungto televizoriaus
  • Bluetooth derintuvo (adapter)
  • Modernaus Sony Ericsson mobiliojo telefono (K700, S700, Z800, K600, K750, W800, W600, Z520, W900 ar naujesnio)

Galėsite valdyti kompiuterį nuotoliniu būdu naudodamiesi mobiliuoju telefonu.

„Bluetooth“

Prieš metus (2004 m. gruodį) „Kompiuterijoje“ buvo rašyta, kaip sujungti mobilųjį telefoną su kompiuteriu. Tikimės, kad daugelis modernių mobiliųjų telefonų savininkų tą jau padarė. Jei ne – dabar pats metas įsigyti „Bluetooth“ derintuvą. Svarbu, kad jis būtų suderinamas su HID (Human Interface Device).

Įdiegus „Bluetooth“ derintuvą, nieko papildomai konfigūruoti nereikia. Suporavę (pair) mobilųjį telefoną su kompiuteriu, „Sony Ericsson“ meniu srityje Connectivity ->Bluetooth ->Remote Control (Prisijungti ->Bluetooth ->Nuotolinis valdymas) rasite HID programas.

HID programos

Į naują telefoną paprastai būna įdiegtos kelios HID programos „Windows Media Player“, „MS Power Point“ ir kt. valdyti. Dažniausiai jų pakanka, tačiau sukurti savo programą taip pat visiškai nesudėtinga. „SonyEriccson“ tinklalapyje rasite nemokamą programą „Bluetooth Remote Control 1.20“, kurią pasitelkę telefono mygtukams galėsite skirti norimas klaviatūros ar pelės funkcijas.


(Spausti ant paveikslėlio)

HID programos – tai ZIP archyvai, kuriuose saugomas paveikslėlis, pateikiamas ekrane veikiant programai, ir XML rinkmena, kurioje aprašyti nurodymai programai (klavišų deriniai, atliekami veiksmai ir pan.).

Nusiuntus .hid rinkmeną į mobilųjį telefoną, ji automatiškai bus įdėta į „Remote control“ (Nuotolinis valdymas) meniu sritį.

Tinkamu kabeliu sujungus kompiuterį su televizoriumi, o „Bluetooth“ sąsaja sujungus mobilųjį telefoną su kompiuteriu, mobilusis „Sony Ericsson“ aparatas virs puikiu nuotolinio valdymo pulteliu. Žiūrint filmą, transliuojamą iš kompiuterio, bus galima paleisti, pristabdyti (pause), reguliuoti garsą ir daugybę kitų parametrų. Tai ypač patogu kompiuteriui stovint kitame kambaryje ar namo aukšte. HID programos kol kas suderinamos tik su „Sony Ericsson“ modeliais, tačiau gali būti, jog šį atvirą standartą ateityje perims ir kiti mobiliųjų telefonų gamintojai.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!