Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/8910/ebay-paprasta-net-vaikui/spausdinti/

„eBay“ – paprasta net vaikui

Publikuota: 2007-08-14 18:06
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Eglė Jurkevičienė
Aut. teisės: ©Eglė Jurkevičienė

Iki šiol nemanėme, kad trumpam palikti dar trejų neturintį vaiką prie kompiuterio, yra nesaugu. Taip pat nemanėme, kad dalyvauti „eBay“ aukcione ir pirkti jame prekes yra taip paprasta. Bet patirtis, o tiksliau mūsų dukrelė, parodė ką kitą.

Vieną dieną prisijungusi pasitikrinti elektroninio pašto radau ten nemažai laiškų iš „eBay“ bei vieno pardavėjo su raginimais greičiau apmokėti savo pirkinius. Pagalvojau, kad įvyko klaida arba tiesiog kažkoks akių dūmimas siekiant iš patiklių interneto vartotojų išvilioti pinigus. Tačiau, patikrinusi pirkimų istoriją, pamačiau, kad iš tiesų aš prieš keletą dienų nusipirkau „eBay“ aukcione kelnes, tiksliau, vaikiškas kelnes, skirtas 10 metų mergaitei. Dar paaiškėjo, kad man gresia sankcijos, jei nesumokėsiu pinigėlių. Pažiūrėjusi pirkinio laiką, supratau, kad maždaug tuo metu prie kompiuterio buvo prisėdusi mūsų mažoji kompiuterininkė!

Kadangi tokius vaikus traukia įvairūs paveikslėliai, o mamytė tarp daugybės interneto naršyklės langų, buvo palikusi ir „eBay“ aukciono langą, dukrytė, pasinaudojusi proga, atsivertė jos manymu gražiausią naršyklės langą, išsirinko kelnes ir jas nusipirko.

Nuo pirkimo operacijos buvo praėjusios kelios dienos ir aš jau vėlavau su apmokėjimu. Teko ne tik rašyti pardavėjui ir aiškinti situaciją, bet ir sulaukti piktokos reakcijos bei nepasitenkinimo, mat pardavėja jau buvo sumokėjusi „eBay“ aukcionui komisinius už mano pirkinį. Turėjome ir „eBay“ patvirtinti, kad tikrai įvyko klaida. Galų gale problemą pavyko išspręsti, ir kelnių pirkti nereikėjo.

Vis žadame sau nebeleisti vaiko prie kompiuterio, bet kol kas tai sunkiai įmanoma, kadangi jis traukia kaip medus...

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!