Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/84100/imones-skaitmenizacija-3-svarbiausi-zingsniai/spausdinti/

Įmonės skaitmenizacija: 3 svarbiausi žingsniai

Publikuota: 2022-08-29 16:06
Tematika: Programinė įranga
Inf. šaltinis: Pranešimas spaudai (reklama)

Aukštosios technologijos, automatizavimas ir skaitmeninimas yra daugelio šiuolaikinių įmonių kasdienybė. Be viso to sunku įsivaizduoti sėkmingą verslą. Todėl nekyla abejonių, kad skaitmenizacija šiandien ypač aktuali. Kitaip tariant, tai perėjimas prie skaitmeninių procesų, pakeičiantis įmonės veiklą įvairiose sritys. Skaitmenizacija apima ne tik naujo įrankio ar programinės įrangos įdiegimą, bet ir kitas svarbias užduotis. Tai, kokie yra pagrindiniai jos žingsniai, atskleidžiame šiame straipsnyje.

Įmonės skaitmenizacija: 3 svarbiausi žingsniai

1. Tobulintinų sričių identifikavimas

Natūralu, kad įmonės skaitmenizacija iš pradžių gali atrodyti labai sudėtinga. Todėl prieš ją pradedant, rekomenduojama identifikuoti pagrindines tobulintinas sritis. Galbūt vis dar dirbate su popieriniais dokumentais: juos spausdinate, kopijuojate, nešiojate po skirtingus kabinetus ir laikote spintelėse? Dokumentų valdymo sistema, arba trumpiau DVS, padeda supaprastinti visas šias užduotis. Be to, ji suteikia daug kitų privalumų. Elektroninė DVS sistema leidžia taupyti laiką, pasižymi didesniu saugumu, užtikrina geresnį bendradarbiavimą ir komandinį darbą. Norite apie ją sužinoti daugiau? Tai galite padaryti, spustelėję ant aukščiau pateiktos nuorodos.

2. Organizacijos narių įtraukimas

Nustatę pagrindines tobulintinas sritis, turėtumėte į įmonės skaitmenizaciją įtraukti visus darbuotojus. Tiesa, prieš tai reikėtų juos supažindinti, kokią naudą atneš tokie pokyčiai. Be to, kad padeda taupyti pinigus, laiką ir išteklius, įmonės skaitmenizacija leidžia rinkti ir pasiekti kokybiškus duomenis iš užsakymų, sąskaitų faktūrų ir kitų dokumentų. Tai leidžia nustatyti tendencijas, modelius ir pirkėjų pageidavimus. Informavę savo organizacijos narius apie tokius privalumus, suteiksite jiems pasiūlymą, kurio bus sunku atsisakyti.

3. Integracija su esamomis sistemomis

Pradėdami įmonės skaitmenizaciją, įsitikinkite, kad tokiu būdu nesukursite daugiau problemų, nei siekiate išspręsti. Rinkitės tokius sprendimus, kurie būtų lengvai integruojami su jau esamais. Įvertinę, ar jūsų skaitmeniniams verslo procesams nereikia jokių sistemos ar formato pakeitimų, galite daug greičiau pereiti prie skaitmeninio formato ir išnaudoti visas skaitmenizacijos galimybes.

Dabar, kai jau žinote pagrindinius šio proceso žingsnius, viskas turėtų būti kur kas paprasčiau. Pasinaudokite mūsų pateiktais patarimais ir pradėkite reikšmingus pokyčius, vedančius verslo sėkmės link. Net neabejojame, kad įdėtos pastangos atsipirks su kaupu.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!