Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/83740/messenger-dar-turi-kuo-nustebinti-ar-zinote-kaip-sukurti-slapta-pokalbi/spausdinti/

„Messenger“ dar turi kuo nustebinti: ar žinote, kaip sukurti slaptą pokalbį?

Publikuota: 2022-08-01 08:18
Tematika: Programinė įranga
Inf. šaltinis: LRT.lt

Nuo 2014 metų „Messenger“ susirašinėjimo programėlę parsisiuntė daugiau nei 5 mlrd. vartotojų visame pasaulyje. Ši aplikacija, populiarumu nusileidžianti tik „WhatsApp“, jau kurį laiką nebėra skirta tik žinučių siuntimui, čia veikia daugybė kitų funkcijų, kaip buvimo vietos bendrinimas ar balso įrašų siuntimas. Nors didelė dalis vartotojų šia programėle naudojasi beveik kasdien, yra keletas jos galimybių, apie kurias žino tik nedaugelis, rašoma „Tele2“ siųstame pranešime žiniasklaidai.

„Messenger“ dar turi kuo nustebinti: ar žinote, kaip sukurti slaptą pokalbį?
Asociatyvi „Pixabay“ nuotr.

„Tele2 Inovacijų biuro“ eksperto Arnoldo Lukošiaus teigimu, šios aplikacijos funkcijos padės net tik paprasčiau bendrauti, bet ir leis atrasti naujus bei įdomesnius susirašinėjimo būdus.

Privatumui programėlėje

Aktyvios būsenos slėpimas. Jeigu norite, kad kiti vartotojai nematytų, kada esate prisijungęs ir pasiekiamas, galite paslėpti žalią burbuliuką šalia savo vardo. Tam reikės kairiajame kampe spustelėti savo nuotraukos piktogramą ir pasirinkti „Active Status“. Čia perjunkite parinktį „Show when you‘re active“ (liet. Rodyti, kai esate prisijungęs) ir jūsų kontaktai nebematys, prieš kiek laiko buvote aktyvus programėlėje.

Slapti pokalbiai. Jeigu norite daugiau privatumo nuo pašalinių akių ar pernelyg smalsių draugų, būtina žinoti apie slaptus pokalbius. Norėdami juos sukurti, spustelėkite susirašinėjimo viršuje esantį kontakto vardą ir pasirinkite „Go to secret conversation“ (liet. Sukurti slaptą pokalbį“). Čia galėsite siųsti net savaime susinaikinančias žinutes – pasirinkite norimą laiką, po kurio nusiųsta žinutė tiesiog pranyks.

Pokalbių redagavimui

Kontakto slapyvardis. Jeigu į draugą kreipiatės ne vardu, o susigalvotu slapyvardžiu, galite jį naudoti ir „Messenger“ aplikacijoje. Atidarę susirašinėjimo langą, bakstelėkite kontakto vardą ir pasirinkite skiltį „Nicknames“ (liet. „Slapyvardžiai“). Čia galėsite pakeisti žmogaus ar grupės narių, su kuriais susirašinėjate, vardus. Šiuos sukurtus slapyvardžius gali keisti ir redaguoti visi pokalbio dalyviai.

Pokalbių temos redagavimas. Pokalbyje galite paprastai pakeisti pagrindinį „Like“ (liet. Patinka) jaustuką į bet kurį kitą. Norėdami tai padaryti, susirašinėjime spustelėję ant kontakto vardo, pasirinkite „Emoji“ (liet. Jaustukai) ir naudokite jums labiausiai patikusį. Taip pat lengvai galima pakeisti ir pokalbio spalvas ar tematiką. Tik šį kartą reikės spustelėti „Theme“ (liet. Tema). Naudojantis aplikacija prieš miegą, ryški balta spalva vargina akis, tad vartotojams suteikiama dar viena naudinga funkcija – tamsusis režimas. Aktyvuoti tamsųjį režimą galite spausdami ant savo nuotraukos piktogramos, pasirinkdami „Dark mode“ (liet. Tamsusis režimas) ir uždėję varnelę ant „On“ (liet. Įjungti) pasirinkimo.

Įdomesniems susirašinėjimams

Vietos bendrinimas. Jeigu norite savo buvimo vieta pasidalinti su draugais, tereikia paspausti porą mygtukų ir pasirinkti kontaktai net 60 minučių matys, kur jūs esate realiuoju laiku. Aktyvuoti šią programėlės funkciją galite spausdami pliuso ženklą kairiajame susirašinėjimo lango kampe ir pasirodžiusią rodyklėlę. Beliks spustelėti „Start Sharing Live Location“ (liet. Dalintis savo buvimo vieta“). Vietos bendrinimą galite sustabdyti bet kuriuo metu, tereiks paspausti „Stop sharing“ („Sustabdyti bendrinimą“).

Garso įrašas. Tai itin paprastas būdas greičiau pasidalinti norima informacija arba nusiųsti smagų palinkėjimą gimtadienio proga. Norėdami pradėti balso įrašą, atidarykite pokalbį ir paspaudę palaikykite mikrofono mygtuką, esantį kairėje susirašinėjimo pusėje. Norėdami atšaukti įrašymą, vilkite pirštą aukštyn, o norėdami baigti ir išsiųsti, atleiskite pirštą nuo ekrano.


LRT
‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!