Elektronika.lt

Elektronika.lt - elektronikos, informacinių ir
ryšių technologijų portalas

Adresas: http://www.elektronika.lt
El. paštas: info@elektronika.lt
 Atspausdinta iš: http://www.elektronika.lt/patarimai/programos/83069/internetiniu-svetainiu-kurimas-samdyti-profesionalus-ar-darbus-atlikti-patiems/spausdinti/

Internetinių svetainių kūrimas. Samdyti profesionalus ar darbus atlikti patiems?

Publikuota: 2022-05-31 10:30
Tematika: Programinė įranga
Autorius: Tomas Petreikis
Aut. teisės: ©Tomas Petreikis
Inf. šaltinis: Tomas Petreikis

Sukurti interneto svetainę nėra lengva užduotis. Norint sukurti puikiai atrodančią ir gerai veikiančią svetainę, reikia daug laiko, pastangų ir įgūdžių. Daugelis įmonių savininkų bando sutaupyti pinigų kurdami interneto svetainę patys, tačiau dažniausiai rezultatais nebūna patenkinti. Šiame straipsnyje aptarsime interneto svetainių tipus (reprezentaciniai puslapiai, internetinės parduotuvės) ir priežastis, kodėl turėtumėte samdyti „Geeks7“ profesionalus savo interneto svetainei sukurti.

Internetinių svetainių kūrimas. Samdyti profesionalus ar darbus atlikti patiems?

Interneto svetainių tipai

Internete yra įvairiausių svetainių. Nuo įmonių interneto svetainių iki elektroninių parduotuvių – kiekvienam tikslui pasiekti internete yra tam skirtas interneto puslapis.

1. Įmonės reprezentacinis puslapis

Pirmasis svetainių tipas, kurį aptarsime, yra reprezentacinės svetainės. Tai svetainės, kurią įmonė ar organizacija savo prekės ženklui, produktams ar paslaugoms reklamuoti. Tokie portalai paprastai yra ištobulintos ir profesionaliai atrodančios, jose dažnai yra daug įvairių puslapių su informacija apie įmonę. Keletas įmonių svetainių pavyzdžių: „Coca-Cola“, IBM ir „Microsoft“ svetainės.

2. Elektroninės parduotuvės

Elektroninės parduotuvės – tai svetainės, kuriose žmonės gali pirkti ir parduoti produktus ar paslaugas internetu. Tokio tipo svetainėse paprastai yra pirkinių krepšelio funkcija, jose dažnai priimami mokėjimai kredito kortele arba „PayPal“. Kai kurie populiarių elektroninės prekybos parduotuvių pavyzdžiai: „Amazon“, „Sniege.lt“.

3. Portfolio puslapiai

Portfolio svetainės – tai svetainės, kuriose demonstruojami atskiro asmens arba komandos darbai. Tokio tipo svetainėse paprastai yra galerijos funkcija, kurioje naudotojai gali peržiūrėti įvairius darbus. Portfolio svetaines dažnai naudoja menininkai, fotografai, dizaineriai ir kiti kūrybingi specialistai.

4. Tinklaraščiai (Blogai)

Tinklaraščiai – tai svetainės, kuriose naudotojai gali skelbti straipsnius arba rašyti savo mintis ir patirtį. Tokio tipo svetainėse paprastai yra komentarų skiltis, kurioje skaitytojai gali palikti atsiliepimus arba pradėti diskusiją. Tinklaraščiai dažnai būna asmeninio pobūdžio ir gali būti apie bet kokią įsivaizduojamą temą.

5. Naujienų portalai

Naujienų portalai – tai svetainės, kuriose pateikiamos naujausios žinios ir informacija. Tokio tipo svetainėse paprastai būna naujienų skiltis, kurioje naudotojai gali būti nuolat informuojami apie naujausius įvykius. Naujienų svetainėmis dažnai naudojasi žurnalistai, reporteriai ir kiti naujienų specialistai. Populiarių naujienų svetainių pavyzdžiai: CNN, „Fox News“ ir „Delfi“.

6. Forumai

Forumai – tai svetainės, kuriose naudotojai gali skelbti žinutes ir pradėti diskusijas įvairiomis temomis. Tokio tipo svetainėse paprastai yra paieškos funkcija, kurioje naudotojai gali rasti informacijos konkrečiomis temomis. Forumais dažnai naudojasi žmonės, norintys užmegzti ryšius su kitais, turinčiais panašių interesų. Keletas populiarių forumo svetainių pavyzdžių: „Reddit“, „StackExchange“ ir „Quora“.

7. Socialinių tinklų svetainės

Socialinių tinklų svetainės – tai svetainės, kurios naudojamos žmonių ryšiams su draugais ir šeima palaikyti. Tokio tipo svetainėse paprastai yra profilio funkcija, kurioje naudotojai gali pridėti informacijos apie save. Socialinių tinklų svetainėmis dažnai naudojasi žmonės, norintys palaikyti ryšį su artimaisiais. Kai kurie populiarių socialinių tinklų svetainių pavyzdžiai: „Facebook“, „Twitter“ ir „LinkedIn“.

8. Vaizdo įrašų dalijimosi svetainės

Dalijimosi vaizdo įrašais svetainės – tai svetainės, kuriose naudotojai gali įkelti, bendrinti ir peržiūrėti vaizdo įrašus. Tokio tipo svetainėse paprastai yra paieškos funkcija, kurioje naudotojai gali rasti vaizdo įrašų konkrečiomis temomis. Vaizdo įrašų dalijimosi svetainėmis dažnai naudojasi žmonės, kurie nori žiūrėti įvairius vaizdo įrašus arba jais dalytis.

Internetinės svetainės kūrimas. Kodėl geriau užduotį patikėti profesionalams?

Pirmoji priežastis, dėl kurios turėtumėte samdyti profesionalus savo interneto svetainei sukurti, yra ta, kad jie turi tam reikalingos patirties ir žinių. Jie supranta, kaip sukurti vizualiai patrauklią ir lengvai naršomą interneto svetainę. Be to, jie žino, kaip optimizuoti svetainę paieškos sistemoms, kad potencialūs klientai galėtų lengvai rasti jūsų verslą internete.

Dar viena priežastis, kodėl verta samdyti profesionalus interneto svetainei sukurti, yra ta, kad jie gali padėti jums sutaupyti laiko. Svetainės kūrimas reikalauja daug laiko ir pastangų. Tai gali būti labai varginantis procesas, jei nesate įgudę. Svetainių kūrimo ekspertai gali greitai ir efektyviai sukurti puslapį, o jūs galite susitelkti į savo verslo vykdymą.

Galiausiai, samdydami profesionalus interneto svetainei sukurti, ilgainiui galite sutaupyti pinigų. Jei interneto svetainę kursite patys, galite padaryti klaidų, kurios jums gali kainuoti brangiau. Pavyzdžiui, jei naudosite netinkamą prieglobos bendrovę arba netinkamai optimizuosite svetainę paieškos sistemoms, potencialūs klientai negalės rasti jūsų verslo internete. Dėl to galite prarasti pajamas.

Taigi, samdyti „Geeks7“ ekspertus interneto svetainei sukurti yra geriausias sprendimas, kurį galite priimti savo verslui. Jie turi patirties ir žinių, kad sukurtų aukštos kokybės puslapį, kuris padės jums pritraukti naujų klientų ir plėsti verslą.

Elektronika.lt redakcijos pastaba: tai yra reklaminis pranešimas.

‡ 1999–2024 © Elektronika.lt LTV.LT - lietuviškų tinklalapių vitrina Valid XHTML 1.0!